TABEL OMV Petrom a ieftinit surprinzător benzina, la numai o zi de la scumpirea cu 9 bani/l

TABEL OMV Petrom a ieftinit surprinzător benzina, la numai o zi de la scumpirea cu 9 bani/l
Florin Rusu
Florin Rusu
scris 26 ian 2023

Liderul pieței de distribuție carburanți, OMV Petrom a ieftinit miercuri după-amiază benzina cu 3 bani/l, după o perioadă de scumpiri repetate, mici, dar dese, efectuate în ultimele 18 zile, relevă date analizate de Profit.ro. În ultimele 2 zile, cotațiile internaționale ale petrolului au scăzut cu aproape 2 dolari pe baril. de la maximele lunii înregistrate luni, de peste 88 dolari/baril.

Urmărește-ne și pe Google News

Ieftinirea vine după ce, cu numai o zi înainte, compania efectuase cea mai mare scumpire zilnică de la începutul anului, de 9 bani/l, aproape dublă celei cu care obișnuise piața în ultima săptămână.

Dacă MOL și Rompetrol au majorat în orele următoare prețurile carburanților în stațiile lor cu aceeași sumă, 9 bani/l, Lukoil a preferat să scumpească atât benzina, cât și motorina, cu numai 8 bani/l.

Prețurile țițeiului au scăzut din cauza îngrijorărilor legate de încetinirea creșterii economiei globale CITEȘTE ȘI Prețurile țițeiului au scăzut din cauza îngrijorărilor legate de încetinirea creșterii economiei globale

Cum în stațiile Lukoil prețul carburanților era și înainte de scumpirea efectuată de liderul pieței mai redus decât cel din stațiile Petrom, în urma scumpirilor efectuate de cele 2 companii marți, diferența de preț ajunsese de 2 bani/l atât la benzină, cât și la motorină, în capitală.

În urma ieftinirii benzinei de miercuri, prețurile din stațiile celor 2 companii au devenit relativ identice în cazul benzinei, de 6,51-,6,56 lei/l. În afara acestui interval se numără doar o benzinărie OMV Petrom, cea din strada doctor Herescu, care este mai ieftină (6,5 lei/l).

La motorină se păstrează diferența de 2 bani/l, dieselul costând 7,67-7,70 lei/l în stațiile Lukoil din capitală și 7,69-7,72 lei/l în cele Petrom.

FOTO Factură de 376 de milioane de lei primită de un vrâncean pentru consumul de energie electrică. Enel a retras factura și a înclocuit-o cu cea corectă CITEȘTE ȘI FOTO Factură de 376 de milioane de lei primită de un vrâncean pentru consumul de energie electrică. Enel a retras factura și a înclocuit-o cu cea corectă

În urma ieftinirii de miercuri, și benzina comercializată în stațiile OMV este în medie cu 2 bani/l mai redusă decât cea vândută în stațiile premium ale concurenței, MOL și Rompetrol.

În cazul motorinei, există stații MOL și Rompetrol care vând dieseul cu un ban sub cel mai mic preț înregistrat în cele OMV, de 7,77 lei/l.

În următoarele 10 zile, până la intrarea în vigoare a embargoului impus de UE importului de produse petroliere din Rusia, cea mai mare rafinărie autohtonă, Petromidia (responsabilă pentru 40% din capacitatea de rafinare de pe teritoriul României), își va reduce capacitatea de producție, pentru a efectua lucrări de schimbare și regenerare a catalizatorilor, decocsare și alte operațiuni specifice de mentenanță.

CONFIRMARE PPC prelungește negocierile cu Enel pentru preluarea afacerii din România. Clauza secretă din acord CITEȘTE ȘI CONFIRMARE PPC prelungește negocierile cu Enel pentru preluarea afacerii din România. Clauza secretă din acord

Rompetrol a anunțat că pe parcursul lucrărilor programate, compania va continua să asigure necesarul de carburanți pe piața din România. Carburanții produși în rafinăria Petromidia se adresează prioritar pieței domestice, dar susțin și realizarea de exporturi în țări precum Republica Moldova, Georgia și Bulgaria.

Motivația scumpirilor: prețul petrolului Brent este în creștere pe piețele internaționale de peste 2 săptămâni, de la un nivel de 77,8 dolari/baril pe 4 ianuarie, el tranzacționându-se în prezent la unul de 86,2 dolari/baril,cu 2 dolari sub maximul lunar, de 88,15 dolari/baril, realizat în urmă cu 2 zile.

În plus, Uniunea Europeană va interzice majoritatea importurilor de produse petroliere rusești pe cale maritimă începând cu data de 5 februarie 2023, iar traderii europeni se grăbesc să își umple tancurile petroliere cu motorină rusească, anticipând o modificare a rutelor globale de aprovizionare și la majorarea volatilității prețurilor.
viewscnt
Afla mai multe despre
pret
benzina
motorina
omv
petrom
lukoil
mol
rompetrol