Tranzacție: Premier Energy s-a asociat cu o firmă deținută 50% de soția lui Adriean Videanu în proiectul construirii unui parc eolian de aproape 100 MW în Tulcea

Tranzacție: Premier Energy s-a asociat cu o firmă deținută 50% de soția lui Adriean Videanu în proiectul construirii unui parc eolian de aproape 100 MW în Tulcea
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 27 iul 2022

Premier Energy, deținută indirect de fondul de investiții Emma Capital controlat de omul de afaceri ceh Jiri Smejc, companie energetică cunoscută în special pentru activitățile sale de furnizor și distribuitor de gaze naturale, fiind al treilea jucător de pe piața de profil din România, a preluat două treimi din capitalul unei firme ce dezvoltă proiectul unui parc eolian cu putere instalată de 99 MW la Casimcea, în județul Tulcea, potrivit datelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Firma, denumită Energia Mileniului III SA, a fost înființată în 2007, iar proiectul său de centrală eoliană datează din 2012.

Căștile de VR Meta vor oferi conținut pentru adulți CITEȘTE ȘI Căștile de VR Meta vor oferi conținut pentru adulți

Până de curând, Energia Mileniului III SA era deținută în proporții egale, de câte 50%, de compania germană de construcții Max Boegl, care a edificat stadionul Arena Națională din Capitală, și de societatea BTG Wide Consulting SRL, ai cărei asociați sunt Miorița Videanu (50%), soția antreprenorului Adriean Videanu, fost ministru al Economiei și primar al Bucureștiului, și Bogdan Gruia (50%), care deține business-urile de construcții și imobiliare Activ Group Management și Simex.

Gruia colaborează cu familia Videanu și în alte afaceri.

Telemeaua de Ibănești va ajunge în SUA. Miniștrii - serviți anterior cu brânză în ședința de guvern CITEȘTE ȘI Telemeaua de Ibănești va ajunge în SUA. Miniștrii - serviți anterior cu brânză în ședința de guvern

Premier Energy a preluat integral participația de 50% a germanilor de la Max Boegl la Energia Mileniului III SA, precum și 16,67% din cota de 50% a BTG Wide Consulting SRL, având în prezent 66,67% din acțiuni.

Șeful Premier Energy, Jose Martin Garza, și Bogdan Gruia au fost numiți administratori ai dezvoltatorului parcului eolian tulcean.

Avizul de racordare pentru acesta a fost reînnoit în 2019, iar data estimată de punere în funcțiune a investiției este 2024.

INFOGRAFIC Prezumtiva fraudă de la BRD Pensii a lovit pe bursă acțiunile BRD. Declin de 4 ori mai mare decât media pieței și dublu față de titlurile Băncii Transilvania CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Prezumtiva fraudă de la BRD Pensii a lovit pe bursă acțiunile BRD. Declin de 4 ori mai mare decât media pieței și dublu față de titlurile Băncii Transilvania

Anul acesta, Premier Energy a mai achiziționat două firme din industria energiei regenerabile, după cum Profit.ro a relatat aici și aici.

Compania a terminat anul trecut cu profit net de aproape 133 milioane lei, la venituri totale de circa 984 milioane lei, și cu un număr mediu de peste 400 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
parc eolian nou
premier energy
adriean videanu
miorita videanu