Un conglomerat grec pregătește un nou parc fotovoltaic în România

Un conglomerat grec pregătește un nou parc fotovoltaic în România
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 3 mar 2023

O subsidiară locală a diviziei de dezvoltare și construcție de centrale de producție de energie solară și unități de stocare de electricitate a conglomeratului industrial grec Mytilineos pregătește construirea în România a unui nou parc fotovoltaic, cu putere instalată de aproape 74 MW.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Parcul va fi amplasat în satul Deparați din comuna Trivalea-Moșteni, județul Teleorman, și are drept termen estimat de punere în funcțiune finalul anului 2025, relevă date analizate de Profit.ro.

FOTO Nokia - nou logo, pentru prima dată în aproape 60 de ani CITEȘTE ȘI FOTO Nokia - nou logo, pentru prima dată în aproape 60 de ani

Grupul grec a intrat în proiect în vara anului trecut, când a achiziționat firma dezvoltatoare inițială de la foștii asociați. 

Mytilineos mai are proiecte fotovoltaice în Giurgiu, după cum a relatat Profit.ro.

CEC Bank raportează un profit net de 446,8 milioane de lei pentru 2022 CITEȘTE ȘI CEC Bank raportează un profit net de 446,8 milioane de lei pentru 2022

Grupul Mytilineos, cu operațiuni în principal în energie și metalugie, a terminat anul 2021 cu un rulaj total de peste 2,6 miliarde euro, profit net de 181 milioane euro și un număr total de aproape 5.000 de angajați.

Compania, listată la Bursa din Atena, este urmașa unui business fondat în 1908 de familia Mytilineos. CEO și președinte al Consiliului de Administrație este în continuare un membru al familiei, Evangelos Mytilineos, aflat la conducere din 1978.

viewscnt
Afla mai multe despre
investitii energie regenerabila
parc fotovoltaic
panouri solare
mytilineos romania