Un grup de firme din Coreea de Sud intenționează să cumpere și să investească la Termocentrala Mintia

Un grup de firme din Coreea de Sud intenționează să cumpere și să investească la Termocentrala Mintia
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2021

Grupul de firme din Coreea de Sud, format din companiile AKEDA, Hyunday- Power Systems și BKB, intenționează să cumpere și să investească la Termocentrala Mintia, astfel încât producția de energie electrică să aibă la bază grupuri pe gaz metan și panouri fotovoltaice, anunță Prefectura Județului Hunedoara.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”La sediul Instituției Prefectului – Județul Hunedoara a avut loc astăzi o întâlnire între prefectul Călin Petru Marian și o delegație a unui consorțiu de firme sud coreene interesat în achiziționarea Termocentralei Mintia. La discuții au fost prezenți subprefecții Oana Andreea Biriș și Lorincz Szell precum și administratorul special al CEH, Cristian Roșu, împreună cu reprezentantul administratorului judiciar, Emil Gros. Grupul de firme din Coreea de Sud, format din companiile AKEDA, Hyunday- Power Systems și BKB, intenționează să cumpere și să investească la Termocentrala Mintia, astfel încât producția de energie electrică să aibă la bază grupuri pe gaz metan și panouri fotovoltaice”, anunță prefectura.

Blocajele în lanțurile de aprovizionare și creșterile de prețuri lovesc puternic în economie CITEȘTE ȘI Blocajele în lanțurile de aprovizionare și creșterile de prețuri lovesc puternic în economie

În acest sens, reprezentanții consorțiului sud coreean au avut întâlniri oficiale la Ministerul Energiei după care au efectuat o vizită de informare tehnică la termocentrală, scrie News.ro.

Firmele sud coreene sunt implicate în investiții în energetică și în alte țări din Europa și Asia, dar și de pe alte continente. 

La întâlnirea de luni, prefectul Călin Petru Marian i-a informat pe investitori că județul Hunedoara dispune de forță de muncă bine pregătită pentru producția de energie iar resursa umană de care va fi nevoie poate fi folosită atât din cea existent,  cât și dintre cei care se vor pregăti în școală, la nivel de învățământ mediu și superior.

Compania de logistică Pall-Ex are un nou General Manager CITEȘTE ȘI Compania de logistică Pall-Ex are un nou General Manager

De asemenea, prefectul județului Hunedoara a transmis delegației din Coreea de Sud că va acorda tot sprijinul instituțional și în acest caz, dar și pentru alte eventuale investiții în economia hunedoreană. 

„Pentru noi, sprijinirea investițiilor în economia județului constituie o prioritate a activității și este foarte important ca eventualele parteneriate economice să fie eficiente și benefice pentru ambele părți”, a declarat Călin Petru Marian, prefectul județului Hunedoara. 

viewscnt
Afla mai multe despre
termocentrala mintia
coreea de sud