Ungaria a început să extragă gaze la un zăcământ din sud-estul țării

Ungaria a început să extragă gaze la un zăcământ din sud-estul țării
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2023

Ministerul ungar al Energiei a informat că că a fost pusă în funcțiune prima sondă pentru exploatarea zăcământului de hidrocarburi descoperit în zona Sarkad, în sud-estul țării, transmite MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Explorarea și exploatarea zăcământului de gaze naturale din zona Nyekpuszta, situată în comitatul Bekes, vor fi realizate în cadrul unui consorțiu condus de grupul energetic de stat MVM.

TABEL Prima scumpire a carburanților după 3 săptămâni de ieftiniri CITEȘTE ȘI TABEL Prima scumpire a carburanților după 3 săptămâni de ieftiniri

Proiectul face parte din eforturile Guvernului de la Budapesta de a consolida suveranitatea energetică a Ungariei și securitatea aprovizionării cu energie prin acoperirea unei cantități cât mai mari a necesarului intern din surse interne, scrie Agerpres.

Deși consumul de gaze naturale al Ungariei a scăzut anul trecut cu 17%, din cauza crizei energetice, expunerea țării este încă ridicată. Ministerul ungar al Energiei intenționează să crească producția internă de gaze de la 1,5 miliarde de metri cubi, la 2 miliarde de metri cubi pe an. 

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
ungaria