Va fi lansat în România ″cel mai mare parc fotovoltaic din Europa de Sud-Est″, dezvoltat de israelieni cu peste 100 milioane euro

Va fi lansat în România ″cel mai mare parc fotovoltaic din Europa de Sud-Est″, dezvoltat de israelieni cu peste 100 milioane euro
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 19 oct 2023

Companiile israeliene Nofar Energy și Econergy vor inaugura oficial, săptămâna viitoare, ceea ce ele numesc ″cel mai mare parc fotovoltaic din Europa de Sud-Est″, construit la Rătești în județul Argeș.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezintă cea mai mare investiție în energie regenerabilă din România, în valoare de 102 milioane de euro″, au transmis dezvoltatorii.

După X, rețelele deținute Meta și platforma TikTok sunt cercetate de Comisia Europeană pentru dezinformare CITEȘTE ȘI După X, rețelele deținute Meta și platforma TikTok sunt cercetate de Comisia Europeană pentru dezinformare

Unitatea de producție de energie regenerabilă solară are aviz tehnic de racordare (ATR) de la Transelectrica și autorizație de înființare emisă de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) pentru o putere electrică maximal debitată de 131,25 MW.

La începutul anului, când parcul fotovoltaic era încă în construcție, cei de la Nofar menționau o putere instalată de 155 MW.

ULTIMA ORĂ Consiliul Concurenței investighează Apple CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Consiliul Concurenței investighează Apple

Proiectul a fost preluat în 2021 de la grupul Portland Trust, unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din Europa Centrală și de Est, fondat și condus de omul de afaceri britanic Robert Neale.

Nofar Energy este o companie specializată pe dezvoltarea și operarea de instalații de producție și stocare a energiei fotovoltaice și eoliene, cotată la bursa din Tel Aviv, T.A Stock Exchange (TASE), cu activitate în Spania, Italia, Israel, Polonia, Marea Britanie și SUA. Econergy este un dezvoltator și operator internațional de proiecte de energie regenerabilă, cu operațiuni Compania în Spania, Marea Britanie, Polonia, România și Italia și cu un total de 194 de proiecte solare și eoliene în dezvoltare.

viewscnt
Afla mai multe despre
cel mai mare parc fotovoltaic
cea mai mare investiție în regenerabile
parc fotovoltaic rătești