VIDEO Explozia cu victime de pe șantierul autostrăzii Moldovei. Transgaz: Constructorul nu a respectat avizul de amplasament și nu a avut aprobare pentru a reloca o conductă de gaze

VIDEO Explozia cu victime de pe șantierul autostrăzii Moldovei. Transgaz: Constructorul nu a respectat avizul de amplasament și nu a avut aprobare pentru a reloca o conductă de gaze
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 sep 2023

Explozia urmată de incendiu de pe șantierul autostrăzii Moldovei, soldată cu 4 morți și 5 răniți, a survenit în condițiile în care constructorul nu a respectat avizul de amplasament pentru lucrări emis de operatorul sistemului național de transport al gazelor naturale, Transgaz, și nu avea aprobare pentru a reloca o conductă de gaze, a transmis compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit acesteia, în noaptea de 21 septembrie 2023, în județul Vrancea, în jurul orei 01:15, pe conducta de transport gaze naturale Dn800 Șendreni-Onești, în zona localității Călimănești, la kilometrul 93+328 față de SCV Șendreni, respectiv kilometrul 52+174 față de NT Onești, s-a produs un incident tehnic major cu foc, în timpul execuției lucrărilor la autostrada A7 Moldova (Focșani -Bacău).

FOTO Rock Holding obține autorizația de construire pentru proiectul de cinci stele din Poiana Brașov, investiție de 70 de milioane de euro CITEȘTE ȘI FOTO Rock Holding obține autorizația de construire pentru proiectul de cinci stele din Poiana Brașov, investiție de 70 de milioane de euro

Menționam faptul că constructorul lucrărilor nu a respectat prevederile Avizului de amplasament nr. 219/2197/04.01.2021 emis de SNTGN Transgaz SA pentru lucrarea "Autostrada Focșani -Bacău (inclusiv rețele de utilități) cu amplasamentul pe teritoriul județului Vrancea", acesta nedeținând avizul CTE din partea SNTGN Transgaz SA pentru proiectul tehnic de relocare/înlocuire a conductei de gaz intersectată de proiect″, se arată într-un comunicat al Transgaz.

Operatorul precizează că reprezentanții săi s-au deplasat imediat la fața locului, au întreprins toate măsurile tehnice necesare pentru stingerea flăcării și izolarea conductei de transport gaze naturale, eliminând orice alte riscuri pentru viața umană și mediul înconjurător. Nu au fost afectați furnizori sau consumatori de gaze naturale, SNTGN Transgaz SA luând toate măsurile tehnice necesare pentru asigurarea alimentării cu gaze naturale a zonei.

″SNTGN Transgaz SA transmite condoleanțe familiilor și apropiaților celor care și-au pierdut viața în acest incident″, conchide compania.

Protest spontan la Mina Băița. Minerii refuză să intre în mină din cauza întârzierilor salariale CITEȘTE ȘI Protest spontan la Mina Băița. Minerii refuză să intre în mină din cauza întârzierilor salariale

Autoritățile din Vrancea au activat, în noaptea de miercuri spre joi, Planul Roșu de Intervenție, după ce un incendiu a cuprins o magistrală de gaz, pe șantierul Autostrăzii Moldova. Patru muncitori ai firmei care lucrează la construcția autostrăzii au murit, iat alți cinci au fost răniți.

DSU a transmis informații despre victime. Cinci victime au fost transportate prin diferite forțe la CPU Adjud, cu arsuri pe suprafața corporală și 4 persoane carbonizate găsite de forțele de intervenție la fața locului și declarate decedate, scrie News.ro.

DECIZIE Prioritate la case de marcat și ghișee, precum și parcări rezervate pentru gravide și părinți cu copii mici CITEȘTE ȘI DECIZIE Prioritate la case de marcat și ghișee, precum și parcări rezervate pentru gravide și părinți cu copii mici

”Odată cu activarea Planului Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale, la fața locului au fost angrenate următoarele forțe de intervenție: 6 autospeciale de stingere cu apă și spumă ISU Vrancea,1 autospecială transport personal și victime multiple, 4 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale de stingere de la SVSU Mărășești și 5 ambulanțe SAJ. De asemenea, au intervenit 2 elicoptere SMURD (București și Galați) care asigură transportul a două dintre victime de pe Aeroportul Bacău la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din București, respectiv Spitalul Clinic de Urgență București”, a transmis DSU.

Potrivit sursei citate, a fost stabilit un perimetru de siguranță pe o distanță de aproximativ de 500 de metri în jurul zonei afectate, iar echipele de intervenție au lucrat la localizarea incendiului.

”De asemenea, în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-alert. Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat la ora 3:30, iar echipajele de intervenție rămân active pentru investigarea completă a cauzelor și gestionarea consecințelor acestui incident”, a mai transmis DSU.

Potrivit sursei citate, incendiul a fost lichidat. 

Sursa video: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
explozie
autostrada moldovei
gaze