Vladimir Putin: Gazoductul Nord Stream 2 va fi finalizat până la sfârșitul anului sau în primul trimestru din 2021

Vladimir Putin: Gazoductul Nord Stream 2 va fi finalizat până la sfârșitul anului sau în primul trimestru din 2021
scris 13 ian 2020

Președintele rus Vladimir Putin și-a exprimat speranța că gazoductul Nord Stream 2 va fi finalizat până la sfârșitul acestui an sau în primul trimestru din 2021, după ce sancțiunile impuse de SUA au întârziat construcția, transmite Reuters.

Termenul inițial de finalizare a proiectului era primul semestru din 2020. În decembrie, președintele american Donald Trump a promulgat legea ce impune sancțiuni companiilor implicate în construirea gazoductului rus Nord Stream 2. Imediat, principalul subcontractor al consorțiului Nord Stream 2 AG, firma elvețiano-olandeză Allseas, a suspendat activitățile care vizau amplasarea de conducte, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Dragoș Anastasiu cheamă angajați din Sri Lanka și caută și prin alte țări din Asia. De ce sunt aceștia preferați CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dragoș Anastasiu cheamă angajați din Sri Lanka și caută și prin alte țări din Asia. De ce sunt aceștia preferați

"Noi, desigur, vom putea finaliza singuri construcția, fără implicarea partenerilor străini", a declarat sâmbătă Putin, la o conferință de presă comună cu cancelarul german Angela Merkel.

Gazoductul Nord Stream 2 reprezintă o investiție de 11 miliarde de dolari, finanțată jumătate de Gazprom și jumătate de cinci companii europene (OMV, Wintershall Dea, Engie, Uniper și Shell).
 

viewscnt
Afla mai multe despre
nord stream 2
vladimir putin