BioNTech: venituri de peste 2 miliarde euro din vânzarea vaccinului anti-Covid dezvoltat cu Pfizer. Acțiunile companiei germane cresc puternic

BioNTech: venituri de peste 2 miliarde euro din vânzarea vaccinului anti-Covid dezvoltat cu Pfizer. Acțiunile companiei germane cresc puternic
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 mai 2021

Acțiunile BioNTech se apreciau cu 7% în deschiderea tranzacțiilor luni, pe fondul rezultatelor financiare peste așteptări raportate de compania germană de biotehnologie, dezvoltatoarea, alături de Pfizer, a primului vaccin anti-Covid autorizat pentru comercializare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

BioNTech a obținut venituri de aproape 2,05 miliarde de euro în primul trimestru, în principal din vânzarea vaccinului anti-Covid. În primele trei luni din 2020, compania germană a raportat venituri de 27,7 milioane de euro.

Analiștii estimau venituri de circa 1,7 miliarde de euro după primul trimestru al anului curent.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Compania germană a trecut pe profit, cu un rezultat net de 1,13 miliarde de euro, față de o pierdere de 53,4 milioane de euro în perioada ianuarie-martie 2020.

Acțiunile BioNTech se apreciau cu 7% la New York în deschiderea sesiunii de tranzacționare. Compania germană este listată pe bursa Nasdaq.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

BioNTech și Pfizer au livrat peste 450 milioane de doze din vaccinul lor anti-Covid către 91 de țări și teritorii până pe 6 mai. Cele două companii au semnat, până în prezent, contracte pentru livrarea altor 1,8 miliarde de doze până la finele anului, inclusiv în Uniunea Europeană.

BioNTech estimează venituri de aproximativ 12,4 miliarde de euro din contractele pentru livrarea celor 1,8 miliarde de doze suplimentare.

De asemenea, cele două companii au semnat și primele contracte pentru 2022 și anii următori, potrivit BioNTech.

BioNTech a precizat că, până în prezent, nu sunt dovezi care să indice că vaccinul său anti-Covid trebuie adaptat la variantele coronavirusului Sars-2-Cov identificate până în prezent.

viewscnt
Afla mai multe despre
biontech
vaccin covid
vaccin pfizer biontech
rezultate financiare
venituri
vanzari vaccinuri
coronavirus
pandemie