Profit Health.forum - Ministrul Fondurilor Europene: Din 2021 va fi funcțional Programul Operațional de Sănătate, cu 4,5 miliarde euro. Pot depune cabinete medicale individuale și laboratoare. Vor fi bani și pentru echipamente complexe

Profit Health.forum - Ministrul Fondurilor Europene: Din 2021 va fi funcțional Programul Operațional de Sănătate, cu 4,5 miliarde euro. Pot depune cabinete medicale individuale și laboratoare. Vor fi bani și pentru echipamente complexe
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2020

Ministerul Fondurilor Europene se află în plin proces de negociere cu Comisia Europeană pentru perioada de programare 2021-2027, cu scopul finalizării acestor negocieri până la sfârșitul anului, astfel încât, în premieră, un Program Operațional de Sănătate să fie aplicat efectiv, să fir lansate apeluri de proiecte și depuse proiecte  începând chiar cu 1 ianuarie 2021, a anunțat, la Profit Health.forum, ministrul de resort, Marcel Boloș. Finanțarea totală a programului este de 4,5 miliarde de euro, iar beneficiarii vor putea fi de la cabinete medicale individuale și laboratoare de analize până la unități sanitare care achiziționează echipamente medicale complexe. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Conferința, transmisă în direct și la Profit TV, a fost organizată cu sprijinul Asociației Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR), GlaxoSmithKline (GSK), Pfizer

”Vestea cea bună este că vom avea Programul Operațional de Sănătate de sine stătător și vestea mai bună este că s-a agreat de principiu o finanțare de 4,5 miliarde de euro, deci o sumă absolut impresionantă, pe care Comisia a acceptat-o să fie alocată în viitoarea perioadă de programare sistemului de sănătate public din România”, a arătat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Profit Health.forum - Ministerul Sănătății: România a făcut față onorabil pandemiei de coronavirus, dar măsurile de prevenție trebuie continuate. După 1 iunie, posibilă testare națională pentru a identifica populația cu anticorpi CITEȘTE ȘI Profit Health.forum - Ministerul Sănătății: România a făcut față onorabil pandemiei de coronavirus, dar măsurile de prevenție trebuie continuate. După 1 iunie, posibilă testare națională pentru a identifica populația cu anticorpi

Pentru prima dată, în cadrul acestui program, vor putea fi acordate fonduri cabinetelor medicale individuale, inclusiv cabinetelor medicale de la nivelul unităților școlare, ambulatoriilor de specialitate.

O altă axă prioritară negociată este destinată în exclusivitate paliației, adică bolnavilor în fază terminală.

De asemenea, o parte a fondurilor va fi alocată pentru recuperare medicală, de la unități sanitare precum cele de Băile de la Techirghiol pînă la spitalele de recuperare pe termen lung, care până acum nu au beneficiat de finanțare din fonduri europene.

Un alt element de noutate îl va constitui finanțarea acordată laboratoarelor de analize medicale, de anatomie patologică, laboratoarelor de microbiologie.

De asemenea, programul va permite finanțarea echipamentelor medicale complexe, iar ministrul Boloș a indicat ca exemple ciclotron -ul, respectiv roboții medicali.

O linie de finanțare va fi alocată cercetării în domeniul medical, cu proiecte de amploare precum Institutul Cantacuzino, pentru vaccinul tetravalent.

Profit Health.forum - Loreta Păun, consilier prezidențial: Trebuie să fim pregătiți oricând pentru retragerea măsurilor de relaxare, în funcție de evoluția pandemiei. În această etapă, responsabilitatea a trecut de la autorități la fiecare dintre noi CITEȘTE ȘI Profit Health.forum - Loreta Păun, consilier prezidențial: Trebuie să fim pregătiți oricând pentru retragerea măsurilor de relaxare, în funcție de evoluția pandemiei. În această etapă, responsabilitatea a trecut de la autorități la fiecare dintre noi

În cadrul Profit Health.forum, Marcel Boloș a amintit că spitalele au la dispoziție 350 de milioane de euro, începând din 15 mai, pentru decontarea achizițiilor de aparatură medicală și echipamente de protecție făcute începând cu luna februarie 2020.

La aceste fonduri se adaugă 120 milioane de euro pentru stimulentul destinat perosnalului medical implicat în combaterea coronavirsului.

Până în prezent, potrivit datelor furnizate de ministrul Boloș, 144.000 de cadre medicale au beneficiat sau urmează să beneficieze de stimulentul lunar, banii fiind virați de Uniunea Europeană.

viewscnt
Afla mai multe despre
fonduri
europene
sanatate
program
operational
finantare
cabinet
laborator
echipamente
marcel bolos