România - a 3-a țară din Europa din perspectiva creșterii costurilor cu serviciile medicale

România - a 3-a țară din Europa din perspectiva creșterii costurilor cu serviciile medicale
scris 21 iun 2018

Inflația aferentă serviciilor medicale din România a fost de 15% anul trecut, indicator calculat pe baza informațiilor furnizate de asigurătorii locali. Costurile cu serviciile medicale la nivel global au crescut, în medie, cu 9,5% pe parcursul anului, de aproape 3 ori mai mult decât rata estimată a inflației.

În România, costurile cu serviciile medicale au crescut aproape dublu față de media consemnată în Europa, arată studiul Medical Trends Around the World realizat de Mercer Marsh Benefits. Nivelul de 15% al inflației medicale în 2017 poziționează România ca a 3-a țară din Europa din perspectiva creșterii costurilor cu serviciile medicale.

Doar Serbia și Lituania au consemnat valori superioare ale inflației medicale în perioada analizată.

TransferGo a atras o finanțare de 8,6 milioane de euro pentru a susține extinderea operațiunilor la nivel internațional CITEȘTE ȘI TransferGo a atras o finanțare de 8,6 milioane de euro pentru a susține extinderea operațiunilor la nivel internațional

Studiul este bazat pe datele colectate de la 225 de asigurători din 62 de țări.
 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
servicii medicale
inflatie