A șasea zi roșie pentru acțiunile europene, pe fondul unui val de vânzări la nivel global

A șasea zi roșie pentru acțiunile europene, pe fondul unui val de vânzări la nivel global
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 feb 2018

Acțiunile europene au continuat să se deprecieze abrupt luni, consemnând a șasea ședință consecutivă de pierderi, pe fondul unui declin la nivel global, accelerat de reînnoirea temerilor legate de creșterea prețurilor de consum și a dobânzilor bancare în SUA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stoxx Europe 600 a avut un recul de 1,56% astăzi, până la de 382.00 puncte, cel mai scăzut nivel din ultimele trei luni, potrivit MarketWatch.

Valul de vânzări din piețele de capital din ultima săptămână s-a întețit vineri, după ce datele peste așteptări privind evoluția pieței muncii din SUA au declanșat noi temeri legate de accelerarea inflației și a programului Fed de majorare a dobânzii cheie.

In vino veritas. Care este adevărul pe care îl spune piața despre oferta Purcari Winneries. Primele 1.000 de subscrieri CITEȘTE ȘI In vino veritas. Care este adevărul pe care îl spune piața despre oferta Purcari Winneries. Primele 1.000 de subscrieri

Bursa de la Franfurt a închis cu un declin de 0,76%, în timp ce principalii indici bursieri de la Londra și Paris au scăzut cu 1,46%, respectiv 1,48%.

Euro s-a depreciat cu 0.35% față de dolarul american, la 1,2414 unități, iar lira sterlină a pierdut aproape 0,8% din valoare, până la 1,4021 unități. 

Acțiunile americane au deschis în scădere puternică, care s-a menținut în prima jumătate a sesiunii. În jurul orei 13:00 la New York, indicele Dow Jones Industrial Average se deprecia cu 1,61%, S&P 500 cu 1,45%, iar Nasdaq Composite cu 1,06%.

Revenind pe piețele europene, lista companiilor cel mai afectate de valul de vânzări include gigantul britanic de telecomunicații Vodafone, transportatorul aerian irlandez Ryanair și companiile farma GlaxoSmithKline și Reckitt Beckinser.

Acțiunile Vodafone s-au corectat cu 4% după ce compania a confirmat reluarea negocierilor cu furnizorul american de servicii prin cablu Liberty Global, proprietarul UPC România, în vederea achiziționării unor active europene ale americanilor.

Ryanair a pierdut 1,83% din valoarea de bursă după ce a publicat estimările pentru sezonul de vară, iar titlurile GlaxoSmithKline și Reckitt Beckinser au scăzut cu circa 2,4% fiecare, pe fondul unor informații publicate de Bloomberg, potrivit cărora cele două companii au depus singurele oferte pentru preluarea diviziei de consumer business a Pfizer.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni europene
evolutii
scadere