Acțiunile americane au scăzut pentru a treia zi, după decizia Fed

Acțiunile americane  au scăzut pentru a treia zi, după decizia Fed
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 4 mai 2023
Acțiunile americane au scăzut miercuri, după ce Rezerva Federală (Fed) a majorat dobânda cheie cu 25 de puncte de bază, a zece majorare consecutivă.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Dow Jones  a închis în scădere cu 270,29 puncte, sau 0,8%, la 33.414,24 puncte. Indicele S&P 500 a scăzut cu 0,7% și a închis la 4.090,75 puncte, iar Nasdaq Composite a coborât cu 0,46%, la 12.025,33 puncte. 
 
A fost a treia ședința consecutivă de scăderi.
TABEL Carburanți - noi ieftiniri. Prețurile au coborât sub 6,5 lei/l în mai multe stații din capitală CITEȘTE ȘI TABEL Carburanți - noi ieftiniri. Prețurile au coborât sub 6,5 lei/l în mai multe stații din capitală

Optimismul investitorilor s-a disipat după ce președintele Fed, Jerome Powell, a exclus deocamdată reducerea ratelor dobânzilor, argumentând că nu se așteaptă ca inflația să scadă suficient de repede.

"Pentru a stabili măsura în care o consolidare suplimentară a politicii monetare ar putea fi adecvată pentru a readuce treptat inflația la 2%, Comitetul va ține cont de înăsprirea monetară cumulativă, decalajele cu care politica monetară afectează activitatea economică și inflația, precum și de evoluțiile economice și financiare", a precizat Fed într-un comunicat.
 
Cu toate acestea,  Fed a eliminat din comunicat fraza care arăta intenția de a continua majorările de dobânzi: "Comitetul anticipează că ar putea fi adecvată o anumită înăsprire suplimentară a politicii". Powell a precizat că renunțarea la această afirmație este o "schimbare semnificativă" și că decizia băncii centrale din iunie va fi determinată de datele primite.
viewscnt
Afla mai multe despre
fed
dobanda
dobanzi