Acțiunile Apple scad cu peste 3% după ce miliardarul Carl Icahn și-a vândut întreaga participație la companie

Acțiunile Apple scad cu peste 3% după ce miliardarul Carl Icahn și-a vândut întreaga participație la companie
scris 28 apr 2016

Acțiunile Apple au scăzut joi cu 3,4% după ce miliardarul american Carl Icahn a anunțat, într-un interviu pentru CNBC, că a vândut întreaga sa participație la gigantul IT, motivând că este îngrijorat în legătură cu perspectivele companiei pe piața din China.

Icahn deținea ușor sub 1% din acțiunile Apple, iar vânzarea acestora i-a adus circa 2 miliarde de dolari.

"Guvernul chinez ar putea să complice lucrurile pentru Apple în privința vânzărilor…acolo se poate întâmpla cam orice", a afirmat milardarul.

Vânzările Apple în China au scăzut cu 26% în primele trei luni ale anului, cel mai puternic declin dintre piețele pe care compania este prezentă.

Miliardarul american Carl Icahn a devenit al doilea mare acționar la Xerox, cu o participație de 7% CITEȘTE ȘI Miliardarul american Carl Icahn a devenit al doilea mare acționar la Xerox, cu o participație de 7%

Înainte de anunțul miliardarului acțiunile Apple înregistrau un declin ușor, de 0,5%, însă scăderea s-a adâncit la 3,4% după apariția informațiilor în presă.

Titlurile companiei au coborât miercuri cu 6,3%, tăind aproape 42,8 miliarde de dolari din capitalizare, ca urmare a rezultatelor financiare dezamăgitoare.

Icahn, care deține participația la Apple din 2003, a afirmat că, înainte de a renunța la participație, l-a sunat pe CEO-ul companiei, Tim Cook pentru a-l anunța de decizia sa.

Anterior, miliardarul a afirmat de mai multe ori că Apple reprezintă o investiție pe care sigură, acțiunile companiei fiind "ridicol subevaluate".

La nivel global, profitul Apple s-a redus cu 22,5%, la 10,52 miliarde de dolari, de la 13,57 miliarde de dolari în perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile companiei au scăzut cu 13%, de la 58 miliarde de dolari la 50,55 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
carl icahn
actiuni
iphone
china