Acțiunile europene au închis în urcare pentru a doua zi consecutiv. Bursa londoneză a recuperat declinul provocat de votul pro-Brexit

Acțiunile europene au închis în urcare pentru a doua zi consecutiv. Bursa londoneză a recuperat declinul provocat de votul pro-Brexit
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 29 iun 2016

Acțiunile europene au închis în urcare puternică miercuri, consemnând al doilea avans zilnic consecutiv, în condițiile în care apetitul la risc al investitorilor, intimidați de Brexit, pare să revină. Totodată, bursa londoneză a recuperat declinul provocat  de votul britanicilor în favoarea desprinderii de Uniunea Europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
Indicele Stoxx Europe 600 a urcat cu 3,09%. Acțiunile europene au revenit pe creștere marți, când au încheiat ședința bursieră cu un avans de 2,6%, după două sesiuni de scăderi semnificative, provocate de decizia Marii Britanii de a se desprinde de Uniunea Europeană. Indicele a închis miercuri la nivelul de 326,49 puncte, încă sub  346,34 de puncta,  valoarea din ziua  referendumului legat de Brexit.

Indicele FTSE 100 al bursei de la Londra a închis în urcare cu 3,6%, după un avans de 2,6% marți, recuperând integral declinul provocat de rezultatele referendumului de săptămâna trecută, în urma căruia Marea Britanie a ales să părăseacă blocul comunitar. Indicele a închis astăzi la nivelul de 6,360.06 puncte, comparativ cu 6,338.1 puncte în ședința bursieră de joi, când a avut loc referendumul.

Stoxx Europe 600 Banks, care reflectă evoluția sectorului bancar european, a crescut cu 2,5%, avans similar cu cel din ședința de marți.

Lira sterlină era în creștere cu 0,65% față de moneda americană, la 1,3431 dolari, maximul intraday fiind de 1,3534 dolari/unitate. Luni, lira a atins un nou minim al ultimilor 31 de ani, de 1,3121 dolari.

Jucătorii de la BVB supraviețuitori Brexit-ului. Indicele BET a depășit valoarea de dinaintea aflării rezultatului referendumului din Marea Britanie CITEȘTE ȘI Jucătorii de la BVB supraviețuitori Brexit-ului. Indicele BET a depășit valoarea de dinaintea aflării rezultatului referendumului din Marea Britanie

Totodată, petrolul a înregistrat creșteri semnificative, susținut de scăderea stocurilor în SUA, deprecierea dolarului și o posibilă grevă anunțată de angajații din someniul petrolier în Norvegia.

Astfel, indicele Stoxx Europe 600 Oil & Gas, al companiilor din petrol și gaze, a avansat cu 4,7%.

viewscnt
Afla mai multe despre
brexit
petrol
lira
actiuni
burse
marea britanie
referendum