Acțiunile europene au închis în urcare ușoară după comentariile lui Draghi legate de politica monetară

Acțiunile europene au închis în urcare ușoară după comentariile lui Draghi legate de politica monetară
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 apr 2017

Acțiunile europene au închis ședința de joi cu un avans modest, susținute de creșterea prețurilor petrolului și de afirmațiile președintelui BCE, Mario Draghi, privind menținerea măsurilor de stimulare a economiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit lui Draghi, este deocamdată prea devreme pentru o înăsprire a politicii monetare, dat fiind că există încă riscul ca inflația să coboare din nou după ce, în ultimele luni, s-a situat la nivelul țintit de BCE.

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 a crescut cu 0,2% în ședința de astăzi după un avans nesemnificativ înregistrat miercuri.

Acțiunile din sectorul bancar, care în general reacționează pozitiv la indiciile privind majorarea dobânzilor, au crescut cu 0,3% după un declin inițial provocat de comentariile lui Draghi

„Găurile” din buget, „purceluși” pentru bursă CITEȘTE ȘI „Găurile” din buget, „purceluși” pentru bursă

Cotațiile petrolului au avansat cu peste 1% pe parcursul zilei de astăzi, fiind a  trei ședință de creștere pentru West Texas Intermediate (WTI), de referință în SUA,  și a patra pentru referința globală Brent. Pe fondul evoluției prețului țițeiului, acțiunile companiilor din domeniul petrolului și gazelor au urcat cu 0,7%.

Acțiunile Unilever au crescut cu circa 1% pe bursa londoneză după ce gigantul anglo-olandez, al doilea mare jucător din industria alimentară, a anunțat că va renunța la divizia de produse tartinabile, va reorganiza două dintre activitățile de bază și va majora dividendele către acționari,concomitent cu răscumpărarea unor acțiuni proprii în sumă de 5 miliarde euro.

Per ansamblu, bursa de la Londra a scăzut cu 0,4%, în btimp ce bursele de la Paris și Frankfurt au încheiat ședința de astăzi pe verde.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
draghi
burse
actiuni
bce
dobanda
petrol
unilever