Acțiunile europene cresc pentru a patra ședință consecutiv, susținute de așteptările privind noi măsuri de stimulare economică

Acțiunile europene cresc pentru a patra ședință consecutiv, susținute de așteptările privind noi măsuri de stimulare economică
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 iul 2016

Acțiunile europene cresc marți, pentru a patra ședință consecutiv, susținute de așteptările privind adoptarea unor noi măsuri de stimulare economică la nivel global, informează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News

În jurul orei 17:30, indicele pan-european Stoxx Europe 600 era în creștere cu aproape 1%. Un avans puternic era înregistrat de companiile din sectorul auto. Stoxx Europe 600 Automobiles era în creștere cu 3,7%.

Acțiunile Daimler erau în creștere cu aproape 3% după ce producătorul auto german a obținut în trimestrul al doilea un profit peste așteptările analiștilor.  Profitul Daimler înainte de dobânzi și taxe (EBIT) a urcat cu 5,6%, la 3,97 miliarde de euro.

Banca Angliei reduce cerințele de capital pentru bănci, în urma votului pro-Brexit CITEȘTE ȘI Banca Angliei reduce cerințele de capital pentru bănci, în urma votului pro-BrexitAcțiunile BMW urcau cu 3,8%, pe fondul vânzărilor bune înregistrate luna trecută. BMW a vândut în iunie 189.097 unități, cu 600 de mașini mai multe decât Mercedes, reprezentând o creștere de 9,7% în ritm anual. Totuși, Mercedes-Benz, divizia de automobile de lux a Daimler, este lider pe piața automobilelor de lux după primul semestru al anului, cu șanse mari să încheie anul în fața BMW, care domină piața auto premium de un deceniu.

Bursele europene sunt influențate pozitiv de așteptările legate de noi măsuri de stimulare economică. Banca Angliei este pe cale să reducă dobânzile pentru prima oară în ultimii șapte ani, la ședința de politică monetară de joi, prima după referendumul la care britanicii au optat pentru ieșirea din Uniunea Europeană. Analiștii se așteaptă ca banca centrală să reducă dobânda cheie la 0,25%, de la actualul minim record de 0,5%, la care se află din martie 2009

Și în Japonia sunt așteptate noi măsuri de stimulare a economiei după ce coaliția aflată la putere, condusă de premierul Shinzo Abe, a câștigat alegerile pentru Camera superioară care au avut loc duminică în Japonia. Premierul japonez a declarat, după alegeri, că va elabora împreună cu miniștrii un plan de stimulare economică. Marți, Abe a anunțat că i-a solicitat ministrului japonez al Economiei să adopte măsuri de stimlare fiscală chiar de luna aceasta.

Premierul japonez a afirmat astăzi, în cadrul unei întâlniri la Tokyo cu Ben Bernake, fostul președinte al Rezervei Federale a SUA, că intenționează să grăbească ieșirea Japoniei din deflație.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx europe 600
burse
actiuni
daimler
bmw
auto
banca angliei
abe