Acțiunile europene scad, afectate de companiile din minerit

Acțiunile europene scad, afectate de companiile din minerit
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 18 mai 2016

Acțiunile europene înregistrează scăderi miercuri, după două ședințe anoste, cel mai semnificativ declin fiind înregistrat de titlurile companiilor din minerit, informează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În jurul orei 14:00, indicele Soxx Europe 600 era în scădere cu 0,2% după ce a încheiat ședințele de marți și miercuri cu modificări nesemnificative.

În sectorul minier, acțiunile Anglo American erau coborâre cu 5,7%, Antofagasta cu 3,6% și Boliden cu 1,6%. Menținerea supraproducției de oțel din China, reflectată în scăderea prețurilor, dar și aprecierea dolarului afectează negativ acțiunile din acestor sector.

Bloomberg Dollar Index, care surprinde evoluția monedei americane în raport cu un coș de valute, a urcat cu 0,3%. Evoluția dolarului influențează negativ prețul materiilor prime, exprimat adesea în moneda SUA.

Dell a vândut obligațiuni de 20 de miliarde de dolari pentru finanțarea preluării EMC CITEȘTE ȘI Dell a vândut obligațiuni de 20 de miliarde de dolari pentru finanțarea preluării EMC

Aprecierea dolarului a fost influențată de declarațiile unor oficiali ai Rezervei Federale (Fed) a SUA, care au afirmat marți că instituția ar putea majora dobânda cheie în iunie, mai devreme decât era anticipat. Potrivit unui sondaj recent, analiștii contactați de Reuters consideră, în general, că Rezerva Federală nu va majora dobânda de referință până în luna septembrie, mai ales că firmele americane au redus numărul angajărilor în aprilie, semn că cea mai mare economie a lumii încă nu și-a revenit după un început de an nu tocmai promițător.

Totuși, datele privind inflația din SUA, publicate ieri, care arată o evoluție ascendentă și mai rapidă decât în lunile anterioar a prețurilor de consum, cresc șansele ca Fed să grăbească însăsprirea politicii monetare.

Acțiunile europene au urcat la maximul ultimelor trei luni în jurul datei de 20 aprilie, dar ulterior rezultatele financiare dezamăgitoare raportate de unele companii europene alături de incertitudinile legate de evoluția economiei globale, au readus neîncredrea investitorilor.

Profit.ro organizează, în 23-24 mai, la Hotel Sheraton, sala Platinum, cu începere de la ora 9.00, prima ediție Profit Financial Forum, un eveniment în care sunt invitați reprezentanții instituțiilor de supraveghere și reglementare, ai asociațiilor profesionale din domeniul bacar și asigurări, șefi de bănci, fonduri de investiții, reprezentanți ai pieței de capital, pentru a dezbate viitorul piețelor financiare.

Pentru detalii și înregistrări, click AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
stoxx europe 600
burse
monerit
dolar
fed