Acțiunile europene scad pentru a patra ședință la rând, trase în jos de temerile privind noul coronavirus. Renault, declin de aproape 5% după verificări ale autorităților anticorupție

Acțiunile europene scad pentru a patra ședință la rând, trase în jos de temerile privind noul coronavirus. Renault, declin de aproape 5% după verificări ale autorităților anticorupție
scris 23 ian 2020

Acțiunile europene continuă să scadă joi, a patra "roșie" consecutiv, în contextul răspândirii noului coronavirus din China.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Până acum, au fost deja confirmate circa 600 de cazuri de pneumonie provocată de acest virus și peste 20 de decese.

Tesla depășește Volkswagen și devine a doua mare companie auto în funcție de capitalizare, cu o valoare de 100 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Tesla depășește Volkswagen și devine a doua mare companie auto în funcție de capitalizare, cu o valoare de 100 miliarde dolari

Riscurile sunt accentuate de faptul că milioane de chinezi călătoresc cu ocazia Anului Nou Lunar.

Indicele paneuropean Stoxx 600 scade cu 0,54%. Renault scade cu 4,6%, după ce producătorul auto francez a anunțat că agenția anticorupție din Franța a efectuat verificări la companie. În pofida declinului bursier, controlul a fost anunțat ca unul de rutină și nu există indicii că ar avea legătură cu arestarea și evadarea fostului președinte al alianței Renault-Nissan Carlos Ghosn.

Operatorii de zboruri de distanțe lungi sunt printre cei mai expuși la riscurile economice legate de răspândirea noului coronavirus.

Operatori precum Air France sau IAG (proprietarul British Airways) se confruntă cu scăderi bursiere puternice de la începutul săptămânii.

IAG scade astăzi cu 3,25%, iar Air France, cu 2,06%.

În topul scăderilor se regăsesc și producătorii de bunuri de lux cu expunere mare pe piața din China. Astăzi, Kering scade cu circa 3%, Burbbery coboară cu 2,14%, iar LVMH pierde 1,8%.

viewscnt
Afla mai multe despre
stoxx 600
actiuni europene
bursa
burse europene
renault
coronavirus
china
coruptie renault
dacia
ghosn