Acțiunile europene se îndreaptă spre cea mai bună ședință consemnată din 2015

Acțiunile europene se îndreaptă spre cea mai bună ședință consemnată din 2015
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 feb 2017

Acțiunile europene sunt în creștere luni pentru a cincea ședință la rând și se îndreaptă spre cel mai ridicat nivel de al finele lui 2015, pe fondul optimismului investitorilor declanșat de întâlnirea de vineri a președintelui american Donald Trump cu premierul nipon Shinzo Abe, la care liderul SUA a afișat o atitudine deschisă și a renunțat la discursul său protecționist.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Temerile legate de o politică protecționistă a SUA s-au temperat în urma schimbării atitudinii lui Trump, care a afirmat că “Statele Unite rămân alături de Japonia, marele său aliat”.

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 avansează cu 0,3%, la 368,5 puncte. Menținerea unui nivel similar până la finele ședinței de tranzacționare ar face ca indicele să încheie ziua la maximul din decembrie 2015.

Acțiunile asiatice au urcat la maximul ultimului an și jumătate, după întâlnirea dintre Trump și Abe CITEȘTE ȘI Acțiunile asiatice au urcat la maximul ultimului an și jumătate, după întâlnirea dintre Trump și Abe

“Este o mare despovărare pentru investitori, având în vedere că atitudinea anterioară a lui Trump a dus la îngrijorări serioase legate de politica externă”, spune Craig Erlam, senior analist la Oanda, citat de MarketWatch.

Printre țintele criticilor lui Trump s-a numărat și Toyota, cel mai mare producător auto japonez, cu 2,45 de milioane de mașini vândute în 2016, la nivel mondial. Trump a avertizat că va impune o taxă vamală de 35% automobilelor importate din Mexic, pentru a proteja locuri de muncă din SUA. Toyota este doar una dintre companiile auto cu operațiuni în Mexic, unde are o fabrică de asamblare.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
abe
trump
stoxx europe 600
sua
toyota