Acțiunile europene sunt în creștere, în așteptarea raportului privind piața muncii din SUA

Acțiunile europene sunt în creștere, în așteptarea raportului privind piața muncii din SUA
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 sep 2016

Acțiunile europene cresc vineri, în așteptarea raportului privind piața muncii din SUA, care va oferi noi indicii despre starea economiei americane, influențând eventuala decizie de politică monetară a Rezervei Federale (Fed) la ședința de luna aceasta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stoxx Europe 600 consemnează un avans de 0,6% după ce, joi, a crescut nesemnificativ, cu 0,04%. Pe parcursul săptămânii, indicele pan-european se îndreaptă spre o creștere modestă.

Printre cele mai bune evoluții se numără acțiunile Accor, care cresc cu 3,5% după ce Barclays și-a îmbunățit evaluarea pentru titlurile companiei francize din domeniu hotelier.

Acțiunile sunt susținute și de prețurile petrolului. Cotațiile petrolului înregistrează astăzi creșteri ușoare, susținute de deprecierea dolarului și de comentariile președintelui rus Vladimir Putin, care a afirmat că înghetarea producției, pentru susținerea prețurilor, de către marii producători ar putea fi o alegere bună. În ritm săptămânal, petrolul se îndreaptă însă spre cea mai abruptă scădere săptămânală din ultimele opt luni.

SUA au introdus noi companii pe lista de sancțiuni impuse Rusiei, inclusiv filiale Gazprom CITEȘTE ȘI SUA au introdus noi companii pe lista de sancțiuni impuse Rusiei, inclusiv filiale Gazprom

Investitorii din toată lumea așteaptă astăzi publicarea datelor privind noile locuri de muncă create de economia americană în ultima lună, care ar putea influența decizia Rezervei Federale americane de a majora sau nu dobânda de referință luna aceasta.

La finele lunii august, președintele Fed, Janet Yellen, a afirmat că mediul economic a devenit, în ultimele luni, mai prielnic unei majorări a dobânzii de politică monetară în SUA, în principal datorită evoluției pozitive a pieței muncii, ceea ce sugerează că banca ar putea acționa în acest sens chiar la ședința de luna aceasta.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni
stoxx europe 600
petrol
sua
piata muncii
fed