Acțiunile italiene, în urcare după mandatarea lui Mario Draghi pentru formarea unui nou guvern. Costurile de finanțare ale statului au scăzut puternic

Acțiunile italiene, în urcare după mandatarea lui Mario Draghi pentru formarea unui nou guvern. Costurile de finanțare ale statului au scăzut puternic
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 feb 2021

Acțiunile italiene s-au apreciat, iar costurile de finanțare ale statului au scăzut abrupt miercuri, investitorii și analiștii reacționând favorabil la desemnarea lui Mario Draghi pentru formarea unui nou guvern la Roma.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fostul președinte al Băncii Centrale Europene (BCE) a fost mandatat să formeze un nou Cabinet de președintele italian Sergio Matarella, după ce negocierile pentru refacerea coaliției guvernamentale au eșuat.

FTSE MIB, principalul indice al bursei de la Milano s-a apreciat cu până la 2,5% în urma informațiilor, iar randamentul pentru obligațiunile guvernamentale pe 10 ani a scăzut cu 8 puncte de bază, până la 0,58%.

Acțiunile SafeTech Innovations își continuă creșterea parabolică într-o zi de stagnare pe bursă CITEȘTE ȘI Acțiunile SafeTech Innovations își continuă creșterea parabolică într-o zi de stagnare pe bursă

Acțiunile bancare au supraperformat pieței, cu creșteri de peste 4% pe titlurile UniCredit, Intesa Sanpaolo și Banca Mediolanum.

Răspunsul pieței “sugerează că [investitorii] sunt de părere că viitorul guvern poate guverna pentru o vreme și că va putea adopta reforme, de aici și un anumit impuls în piață”, potrivit unei note pentru clienți a Nordea, citată de MarketWatch.

Italia a este statul UE cel mai afectat de criza sanitar-economică declanșată de pandemie.

“Ne așteptăm ca Draghi să formeze un nou guvern cu sprijin larg (cel puțin inițial). Totuși, există un risc negativ în cazul în care Draghi nu reușește să formeze un nou guvern. El este „creditorul de ultimă instanță” în ceea ce privește capitalul instituțional și politic și, dacă nu reușește, ne așteptăm la o creștere a riscului suveran”, potrivit economiștilor Goldman Sachs.

Indicele FTSE MIB a închis tranzacțiile cu un avans de 2,1%, comparativ cu o apreciere de doar 0,3% la nivelul Stoxx Europe 600. Acțiunile germane s-au apreciat cu 0,71%, indicele CAC 40 de la Paris a stagnat, în timp ce indicele FTSE 100 de la Londra a consemnat un declin de 0,14%.

La Madrid, indicele IBEX 35 a urcat cu 0,78%.

viewscnt
Afla mai multe despre
actiuni italiene
bursa italiana
actiuni europene
mario draghi
guvern italia
costuri finantare