Acțiunile UiPath urcă la un nou maxim post-IPO. Deținerea lui Dines ajunge la 9,54 miliarde dolari

Acțiunile UiPath urcă la un nou maxim post-IPO. Deținerea lui Dines ajunge la 9,54 miliarde dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 24 mai 2021

Acțiunile UiPath se apreciază cu peste 9% pe bursa de la New York în tranzacțiile de luni, la un nou nivel maxim de la listare, în contextul revenirii apetitului pentru titlurile companiilor din tehnologie.

Urmărește-ne și pe Google News

În jurul orei 22:00 (ora României), acțiunile UiPath consemnau un avans de 9,33% față de referința de vineri, la 86,10 dolari/unitate, după ce anterior au atins un maxim de 88,62 dolari, cel mai ridicat nivel de la listarea companiei, pe 21 aprilie.

La prețurile curente, capitalizarea startup-ului fondat de românii Daniel Dines și Marius Tîrcă se ridică la aproape 44,7 miliarde de dolari.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Participația lui Dines, directorul general și principalul acționar al UiPath, cu o deținere de aproximativ 21,3%, este evaluată la 9,54 miliarde de dolari.

Principalii indici bursieri de la New York se apreciau cu până la 1,7% la ora menționată, susținuți, în principal, de avansul companiilor din tehnologie, în contextul atenuării îngrijorărilor legate de accelerarea inflației și potențiale înăspriri ale politicilor monetare în economiile dezvoltate.

eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale CITEȘTE ȘI eMAG a atins nivelul “net zero” al emisiilor de dioxid de carbon pentru operațiunile sale

UiPath, companie fondată în România și având în prezent sediul în SUA, dezvoltă tehnologii de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (Robotic Process Automation/RPA), având printre clienți nume ca Uber și Amazon, precum și companii mici și mijlocii, care folosesc tehnologia pentru a-și elibera angajații de sarcinile repetitive. 

Compania a atras circa 1,34 miliarde de dolari din vânzarea unei participații de 4,6% pe bursa de la New York în a doua jumătate a lunii aprilie.

Potrivit lui Dines, listarea produce deja efecte pozitive asupra companiei, care a devenit mai disciplinată și mai cunoscută printre investitori.

“În multe privințe, această listare a fost o binecuvântare pentru companie”, a spus Dines la un eveniment organizat de UiPath săptămâna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
uipath
actiuni uipath
avere daniel dines
listare uipath