Avertisment pentru șoferii care s-au grăbit să schimbe cauciurile! Firmele de asigurare au dreptul să refuze despăgubirea în caz de accident

Avertisment pentru șoferii care s-au grăbit să schimbe cauciurile! Firmele de asigurare au dreptul să refuze despăgubirea în caz de accident
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 apr 2017

Șoferii care conduc, zilele acestea, fără cauciucuri de iarnă, pe drumuri înzăpezite sau cu polei, chiar dacă o fac într-o perioadă a anului în care, în mod obișnuit, nu ar trebui să existe astfel de fenomene meteorologice, riscă să nu primească despăgubiri în cazul în care sunt implicați în accidente rutiere. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acest lucru se întâmplă pentru că toate firmele de asigurare din România care vând polițe CASCO includ în contracte, la categoria excluderi de la plată, situațiile în care șoferul încalcă legea.

Poliția a emis chiar astăzi un comunicat în care anunță că șoferii care conduc, neechipați corespunzător, pe drumuri cu zăpadă sau polei pot fi amendați.

Potrivit sursei citate, Ordonanța de Guvern 5/2011, cunoscută ca legea cauciucurilor de iarnă, prevede că obligativitatea dotării autovehiculelor cu cauciucuri de iarnă nu depinde de un anumit interval de timp, ci de condițiile meteorologice.

Astfel, atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei, șoferii trebuie să aibă mașinile dotate cu astfel de cauciucuri indiferent de perioada calendaristică. În contextul schimbării bruște a vremii, comisarul șef Ramona Dabija a explicat că, deși legea prevede amenzi cuprinse între 9 și 20 de puncte, polițiștii rutieri nu vor sancționa toți șoferii care nu au cauciucuri de iarnă.

Mai mulți brokeri de asigurare contactați de Profit.ro au arătat că asigurătorii au posibilitatea de a refuza plata daunei, în condițiile în care Poliția aplică amenzi pentru faptul că automobilul nu a fost dotat cu cauciucuri de iarnă.

Mai mult, au arătat specialiștii în asigurări, există și precedente în acest sens, când șoferi implicați în accidente în lunile martie, aprilie și chiar în mai nu au fost despăgubiți în baza poliței CASCO pentru că nu aveau cauciucuri de iarnă.

viewscnt
Afla mai multe despre
casco
zapada
cauciucuri iarna