CEO-ul Allianz-Țiriac Asigurări: 2024 va fi un an volatil geopolitic, economia va fi supusă unui stres

CEO-ul Allianz-Țiriac Asigurări: 2024 va fi un an volatil geopolitic, economia va fi supusă unui stres
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 27 dec 2023

Allianz-Țiriac Asigurări va încheia anul 2023 cu venituri din prime subscrise de 700 milioane de euro, de la sub 600 milioane de euro în 2022, și un portofoliu de 1,5 milioane de clienți, a declarat pentru Profit.ro directorul general al companiei, Virgil Șoncutean.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"În 2023, am înregistrat creșteri ale subscrierilor pe toate liniile de business. Dacă ne uităm la ritm, asigurările de viață au marcat cel mai ridicat avans la nivelul portofoliului nostru. În primele 9 luni din 2023, vânzările de asigurări de viață au crescut cu aproape 30%, iar aproximativ 180.000 de persoane beneficiau de o asigurare de viață Allianz-Țiriac. Aceste cifre sunt rezultatul unei atenții sporite din partea Allianz-Țiriac în zona de produse, servicii, dar și distribuției de asigurări de viață", a spus Șoncutean.

El a adăugat că societatea are rezultate solide și la nivelul profitabilității.

EXCLUSIV Poșta Română se pregătește să meargă după modelul Royal Mail CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Poșta Română se pregătește să meargă după modelul Royal Mail

"La 9 luni 2023, rezultatul net este în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut. Avem astfel spațiu pentru consolidarea capitalului și investiții pentru îndeplinirea planurilor de dezvoltare", a arătat șeful asigurătorului.

Șoncutean a mai spus că anul 2024 va fi unul volatil geopolitic, un an electoral, în care economia va fi supusă unui stres.

Discuții pentru o nouă plafonare a tarifelor RCA, UNSICAR reacționează vehement CITEȘTE ȘI Discuții pentru o nouă plafonare a tarifelor RCA, UNSICAR reacționează vehement

"Suntem precauți, dar în același timp, suntem pregătiți să facem față vremurilor grele, nu avem vulnerabilități, din contră. Suntem într-o formă foarte bună pentru ceea ce urmează și avem capacitatea să ne onorăm responsabilitățile față de clienți, angajați, societate și acționari la cel mai înalt nivel", a afirmat directorul general al Allianz-Țiriac Asigurări.

 Detalii despre cifrele la 9 luni ale companiei AICI.

Compania are un capital social de 94,4 milioane de lei. Proprietarii asigurătorului sunt Allianz Holding Eins GmbH (Austria) - 52,1645%, Țiriac Asset Holdings Limited (Cipru), Cristian Constantinescu - 2,7325% și Gavril Mureșan - 0,31273%. Ultimii doi acționari au ocupat poziții de conducere în cadrul companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
allianz
soncutean
prime