ULTIMA ORĂ Sindicatele Dacia au obținut o majorare a salariului de 4 ori mai mare decât a propus compania

ULTIMA ORĂ Sindicatele Dacia au obținut o majorare a salariului de 4 ori mai mare decât a propus compania
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 dec 2023

Negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncă la Dacia s-au încheiat cu un succes de amploare al sindicatelor, care au obținut o creștere a salariilor de aproape 60% față de suma propusă și de peste patru ori mai mare decât suma oferită inițial de companie, conform datelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Angajații Dacia vor primi o majorare de 900 de lei la salariu începând din 2024, dar va fi formată din creșterea de salariu de 800 de lei pentru operatori și funcționari și de 100 de lei prin creșterea valorii tichetelor de masă la 40 de lei fiecare.

VIDEO Parcometre noi, fabricate în România - montate în București CITEȘTE ȘI VIDEO Parcometre noi, fabricate în România - montate în București

Personalul Tesa va primi o creștere de 750 lei plus 0,7% creștere individuală, din aprilie, iar personalul TESA va primi o creștere de 9,5% individual, din aprilie.

Majorările sunt valabile și pentru compania HORSE Romania SA, chiar dacă angajații nu mai fac parte din Automobile Dacia SA.

Potrivit înțelegerii dintre sindicat și management, angajații vor mai primi 1.500 de lei primă de rezultat, în luna ianuarie, și o primă excepțională în luna septembrie, în valoare de 400 de lei.

FOTO Rusia a prezentat prototipul mașinii electrice Amber, care a devenit rapid ținta glumelor. Supranumit sarcastic “Tesla Killer” CITEȘTE ȘI FOTO Rusia a prezentat prototipul mașinii electrice Amber, care a devenit rapid ținta glumelor. Supranumit sarcastic “Tesla Killer”

Salariul minim în companie va fi de 3.500 de lei de la 1 ianuarie 2024, sumă care va crește la 3.700 de lei, dacă va fi introdus un salariu minim majorat la nivel național.

Totodată, negocierile au vizat transformarea a 125 de contracte pe perioadă determinată în contracte pe perioadă nedeterminată.

Negocierile intraseră în impas la începutul săptămânii, după ce managementul Dacia a propus o creștere de 600 de lei a salariilor, mult mai mică decât cei 1.600 de lei ceruți de sindicate, care se reduseseră la acel moment la 1.200 de lei. La începutul negocierilor, Automobile Dacia SA a propus o creștere de 200 de lei a salariilor.

VW, Stellantis, Tesla și Mercedes preiau subvenția la mașini electrice pe care a eliminat-o Germania. Piața a fost luată prin surprindere, clienții sunt consternați CITEȘTE ȘI VW, Stellantis, Tesla și Mercedes preiau subvenția la mașini electrice pe care a eliminat-o Germania. Piața a fost luată prin surprindere, clienții sunt consternați

Angajații Dacia au primit în 2022 o majorare de 700 de lei pentru toate nivelurile din producție și funcționari (niveluri 1-5 și L4A, L4B), precum și 630 lei plus 1,3% pentru TESA L3C și 10% pentru TESA L3A și L3B. Tichetele de masă s-au majorat cu 30 de lei. Prima de rezultat a fost de 1400 de lei plus 400 de lei, iar salariul minim a urcat la 3050 de lei.

Uzina Dacia din Mioveni se pregătește în acest moment să înceapă producția modelului Duster 3, în primul trimestru al anului 2024, model care va avea premiera mondială la Salonul Auto din Geneva.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
contract colectiv de munca dacia
salarii automobile dacia