Liviu Voinea, favorit să-i ia locul la șefia ASF lui Nicu Marcu

Liviu Voinea, favorit să-i ia locul la șefia ASF lui Nicu Marcu
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2023

PSD va nominaliza noul președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), susțin surse din coaliția de guvernare, după discuțiile purtate de premier cu președintele PNL. Marcel Ciolacu vrea ca postul să fie ocupat de reprezentantul României la FMI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Voinea urmează să-i ia locul lui Nicu Marcu, arată Libertatea.

NN Pensii are un nou CEO CITEȘTE ȘI NN Pensii are un nou CEO

Fostul viceguvernator BNR și reprezentant al României la FMI, Liviu Voinea, este propunerea PSD pentru șefia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) în locul lui Nicu Marcu al cărui mandat se va încheia în noiembrie. 

Opțiunea lui Marcel Ciolacu trebuie discutată și cu partenerii de coaliție, dar PNL nu are un drept de veto asupra propunerii venite din partea PSD, ci mai mult un rol informativ, potrivit înțelegerilor dintre cele două partide.

Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut pentru locuințe a depășit un milion de lei CITEȘTE ȘI Cea mai mare despăgubire achitată anul trecut pentru locuințe a depășit un milion de lei

Nicu Marcu, actualul președinte al Autorității, a preluat funcția în iunie 2020, după ce fostul președinte, Leonard Badea, și-a dat demisia pentru a pleca la Banca Națională.

În ultimii ani, sub mandatul actualei conduceri au avut loc falimentele City Insurance și Euroins, care au dus la scumpirea accelerată a polițelor RCA. În urma lor au rămas sute de mii de dosare de despăgubire.

viewscnt
Afla mai multe despre
asf
liviu voinea