Șeful Allianz rămâne optimist în privința profitului operațional din 2016, în pofida unui declin de 3,5% în T1

Șeful Allianz rămâne optimist în privința profitului operațional din 2016, în pofida unui declin de 3,5% în T1
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 2 mai 2016

Grupul german Allianz, cel mai mare jucător pe piața europeană a asigurărilor, și-a menținut luni neschimbate estimările privind profitul operațional din acest an, în pofida faptului că indicatorul a înregistrat un declin de 3,5% în primele trei luni, până la 2,8 miliarde de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În primul trimestru din 2015, grupul german a raportat un profit operațional de 2,9 miliarde de euro.

"Ne așteptăm, în continuare, la un profit operațional de 10,5 miliarde de euro pentru 2016, plus/minus 500 milioane de euro", a spus, într-un comunicat, Oliver Bäte, directorul general al Allianz SE. Anul trecut, profitul operațional s-a situat la 10,73 miliarde de euro.

Bäte a prezentat luni evoluția principalilor indicatori financiari ai Allianz pentru primul trimestru, cu opt zile înaintea publicării raportului detaliat, programată pentru 11 mai.

La conducerea Allianz-Țiriac revine un român, de la 1 septembrie. Vrignaud va conduce cancelaria șefului Allianz Group CITEȘTE ȘI La conducerea Allianz-Țiriac revine un român, de la 1 septembrie. Vrignaud va conduce cancelaria șefului Allianz Group

Profitul net al grupului german a crescut cu 20,5%, până la 2,2 miliarde de euro, de la 1,8 miliarde de euro în primele trei luni ale anului trecut, însă veniturile s-au micșorat cu 6,4%, de la 37,8 miliarde de euro la 35,4 miliarde de euro.

"Am avut un început de an puternic, care ne-a întărit convingerea că ne vom putea atinge țintele pentru anul 2016, în pofida unui climat dificil pentru industria serviciilor financiare", a spus Bäte.

Allianz este cel mai mare asigurator european și unul dintre cei mai mari din lume. Grupul are peste 142.000 angajați și un portofoliu de 85,4 milioane clienți în mai mult de 70 de țări, inclusiv în România, unde este prezent prin intermediul Allianz-Țiriac.

Allianz-Țiriac este cel mai mare asigurător local după nivelul primelor în 2015. Compania are un capital social de 99,4 milioane de lei, acționarii fiind Allianz - 52,16% și Vesanio Trading Limited (Cipru) - 44,48%, companie deținută de omul de afaceri Ion Țiriac.

viewscnt
Afla mai multe despre
allianz
profit operational
rezultate
oliver bäte
estimari