Bănci

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat

Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat

astăzi, 11:02

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat luni la 3,06%, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).

 • Brokerul Alpha Finance își acoperă pierderile din capital și rezerve
  Brokerul Alpha Finance își acoperă pierderile din capital și rezerve
  astăzi, 07:30

  Alpha Finance România, subsidiara de brokeraj a grupului bancar elen Alpha Bank, și-a acoperit pierderile cumulate, în sumă de 7,84 mlioane de lei, din rezervele societății și reducerea capitalului social de la 4,34 milioane de lei la 607.180 lei.

 • Băncile europene au anunțat că vor elimina peste 44.000 de locuri de muncă
  Băncile europene au anunțat că vor elimina peste 44.000 de locuri de muncă
  ieri, 14:34

  De la începutul anului și până în prezent, cel puțin zeci bănci europene au anunțat că vor elimina peste 44.000 de locuri de muncă, confirmând perioada dificilă prin care trece acest sector care se confruntă cu dobânzi foarte mici și cu tensiunile comerciale, transmite AFP.

 • Commerzbank, a doua cea mai mare bancă din Germania, taie 4.300 de locuri de muncă pentru a-și reduce costurile
  Commerzbank, a doua cea mai mare bancă din Germania, taie 4.300 de locuri de muncă pentru a-și reduce costurile
  sâmbătă, 10:15

  Commerzbank, a doua bancă din Germania ca mărime, după Deutsche Bank, intenționează să desființeze 4.300 de locuri de muncă, parte a unui nou plan strategic care prevede și vânzarea unei participații din unitatea sa poloneză mBank în vederea reducerii riscului și a eliberării de cash necesar acestor măsuri.

 • Protecția Consumatorului vrea să crească drastic amenzile pentru firmele mari și modifică legislația clauzelor abuzive. Schimbări și în comerț
  Protecția Consumatorului vrea să crească drastic amenzile pentru firmele mari și modifică legislația clauzelor abuzive. Schimbări și în comerț
  vineri, 17:10

  Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor revine cu un proiect de modificare a legislației în domeniu prin care amenzile vor fi crescute drastic, mai ales pentru firmele de dimensiuni mari, și vor putea ajunge până la 400.000 de lei. Totodată, este modificată și legislația privind clauzele abuzive, astfel încât instanțele să poată dispune restituirea sumelor către consumatori, fără a mai fi nevoie de un alt proces.

 • Lira sterlină a atins cel mai ridicat nivel din ultimele peste 2 luni, dar creștere a fost temperată de afirmațiile privind Brexit ale ministrului de Externe irlandez
  Lira sterlină a atins cel mai ridicat nivel din ultimele peste 2 luni, dar creștere a fost temperată de afirmațiile privind Brexit ale ministrului de Externe irlandez
  vineri, 14:33

  Lira strelină a coborât vineri de la cel mai înalt nivel al ultimelor peste două luni în raport cu dolarul, în contextul în care Irlanda a atenționat că un acord între Marea Britanie și UE mai are de așteptat, avertismentul temperând raliul generat de optimismul președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, potrivit Bloomberg.

 • Creștere a profitului net pentru Agricover Credit IFN
  Creștere a profitului net pentru Agricover Credit IFN
  vineri, 13:23

  Agricover Credit IFN, divizia de finanțare a Agricover Holding, compania specializată în finanțări pentru sectorul agricol a grupului Agricover, controlată de omul de afaceri iranian Jabar Kanani, a încheiat primul semestru al anului cu un rezultat operațional de 26,8 milioane de lei și un profit net de 23,3 milioane de lei, în creștere cu 31% față de aceeași perioadă a anului 2018.

 • Euro continuă să urce spre 4,75 lei, la cel mai mare nivel din ultimele trei luni și jumătate
  Euro continuă să urce spre 4,75 lei, la cel mai mare nivel din ultimele trei luni și jumătate
  vineri, 13:11

  Banca Națională a României (BNR) a anunțat, vineri, un curs de referință de 4,7432 lei/euro, în creștere cu 0,04% față de valoarea atinsă joi, cel mai mare nivel din iunie până în prezent. Totodată, lira sterlină a atins cel mai mare nivel din luna mai până în prezent.

 • FOTO Plata cu cardul la piață
  FOTO Plata cu cardul la piață
  vineri, 12:21

  Un sistem de plată cu cardul a fost introdus în Galați și Iași, unde plata pentru legume, fructe, brânzeturi sau carne poate fi făcută modern.

 • Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat
  Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat
  vineri, 11:01

  Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a stagnat vineri la 3,06%, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR).