Banca Transilvania a primit 10.000 de cereri de credit prin IMM Invest

Banca Transilvania a primit 10.000 de cereri de credit prin IMM Invest
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 5 mai 2020

Banca Transilvania anunță că a primit deja 10.000 de solicitări de finanțare prin programul cu garanții de stat IMM Invest, ceea ce reprezintă o cotă importantă din cererile depuse de firme.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Firmele depuseseră circa 48.000 de solicitări de finanțare până luni la prânz, dintre care 20.000 au fost transmise băncilor partenere, potrivit datelor oficiale.

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România după active, a primit un plafon de garanții de 3,4 miliarde de lei, egal cu cel al BCR, fiind cea mai mare alocare din totalul de garanții de 15 miliarde de lei pus la dispoziție de stat.

Anunț: Câte persoane vor fi lăsate să urce într-un autobuz, din 15 mai CITEȘTE ȘI Anunț: Câte persoane vor fi lăsate să urce într-un autobuz, din 15 mai

Creditele sunt garantate în proporție de 80 sau 90% și au dobânda subvenționată de la buget până la finele anului.

Pentru a beneficia de finanțare firmele trebuie să se înscrie pe site-ul IMM Invest și să precizeze banca de la care doresc să obțină finanțarea. Dosarul de creditare este analizat de bancă, care apoi solicită garanția de stat de la Fondul de Garantare a Creditului pentru IMM.

Banca Transilvania arată că ia în considerare evoluția afacerii în ultimii ani, planul de business pentru următorii ani de activitate considerând efectele negative sau oportunitățile generate de actualul context economic și destinația finanțării.

Programul a atras firme din cele mai diverse domenii – unele afectate de criza economică generată de pandemia COVID-19, altele mai puțin -, atrase în special de subvenția de dobândă.

Grupul financiar Banca Transilvania avea active de 96,6 miliarde lei la finele lunii martie, cu 5,3% peste nivelul de la finele anului trecut, dintre care credite de 41,12 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
imm invest
banca transilvania