BCR a acordat împrumuturi de 2,2 milioane de euro pentru 21 de organizații sociale

BCR a acordat împrumuturi de 2,2 milioane de euro pentru 21 de organizații sociale
scris 24 mar 2021

Împrumuturile acordate prin programul Social Banking de către grupul austriac Erste au dobânda acoperită de fundația Erste.

Finanțările lansate în mai 2020 au ca scop sprijinirea organizațiilor non-profit (ONG), în special a celor din domeniile sănătății și a celor care au ca obiectiv păstrarea unui nivel optim de bunăstare socială. Pe baza cererilor provenite de la organizații, inițiativa a fost prelungită până în septembrie 2021.

Grupul Erste a oferit până acum împrumuturi în valoare de 14 milioane de euro, inclusiv credite pentru capitalul de lucru în sistem de urgență Covid-19, pentru mai mult de 100 de întreprinderi sociale și ONG în 2020. În România, BCR și BCR Social Finance au acordat 21 de astfel de împrumuturi, în cuantum de 2,2 milioane de euro.

“România se confruntă cu multe provocări în ceea ce privește mediul înconjurător, mediul social și guvernarea. În plus, anul trecut a fost marcat de criza COVID-19, care a adâncit și mai tare inegalitățile din societate și a afectat în mod profund sistemul educațional și de sănătate. ONG-urile și întreprinderile sociale, care au ajutat foarte mult la dezvoltarea societății noastre în ultimii ani, au fost printre cele mai afectate de pandemia COVID-19”, spune Ștefan Buciuc, director executive al BCR Social Finance.

Banca Națională a Elveției cheltuiește sume record pentru a slăbi francul CITEȘTE ȘI Banca Națională a Elveției cheltuiește sume record pentru a slăbi francul

“Situația pandemică a avut urmări serioase asupra resurselor noastre financiare. BCR Social Finance a venit în întâmpinarea noastră cu un produs salvator, adresat în exclusivitate ONG-urilor. Am fost plăcut surprinși de costurile care au venit la pachet și de ideea de rambursare a dobânzii plătite pe parcursul anului 2020 de către Fundația Erste. Sprijinul financiar oferit ne-a fost de un real folos în această perioadă dificilă, atât din punct de vedere economic, cât și social”, spune Matei Ionuț Paul, Asociația Bunul Pastor Lespezi, care gestionează centre de rezidență pentru persoane vârstnice.

Pentru a accesa un împrumut fără dobândă, clienții eligibili din România pot contacta BCR Social Finance sau pot cere mai multe detalii în unitățile bancare care aparțin BCR.

viewscnt
Afla mai multe despre
bcr
bcr social finance
finantare ong