BERD a numit director pentru România și Bulgaria un fost șef al operațiunilor Goldman Sachs în Rusia

BERD a numit director pentru România și Bulgaria un fost șef al operațiunilor Goldman Sachs în Rusia
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 14 ian 2019

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) l-a numit în funcția de director regional pentru România și Bulgaria pe Mark Davis, acesta urmând să preia postul de la 1 aprilie. Anterior numirii, Davis a ocupat postul de consilier al unui vicepreședinte BERD, însă experiența anterioară include și poziții de director executiv la două dintre cele mai mari bănci din lume, Goldman Sachs și Morgan Stanley.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În octombrie anul trecut, BERD a anunțat că directorul regional, Matteo Patrone, a fost numit director general pentru Europa de Est și Caucaz. Patrone post pe care urma să-l preia de la 1 noiembrie. Până la preluarea postului de către un nou director regional, Matteo Patrone continuă să fie responsabil și pentru România și Bulgaria.

"România și Bulgaria sunt state in ascensiune economica în Europa de Sud-Est, inclusiv pentru activitatea BERD. Vom menține ritmul investițiilor în cele două țări. BERD, cu echipele sale locale, coordonate din Londra, va contribui la consolidarea competitivității acestor economii și integrarea lor pe plan regional și internațional", a declarat Davis.

Datoria externă a țării a crescut cu peste 2 mld. euro în primele 11 luni din 2018. Rezervele valutare ale BNR nu mai acoperă decât 72,4% din obligațiile externe pe termen scurt CITEȘTE ȘI Datoria externă a țării a crescut cu peste 2 mld. euro în primele 11 luni din 2018. Rezervele valutare ale BNR nu mai acoperă decât 72,4% din obligațiile externe pe termen scurt

La sfârșitul anului 2018, BERD investise peste 8,3 miliarde de euro în România și aproximativ 3,9 miliarde de euro în Bulgaria. Anul trecut, banca a investit peste 400 milioane de euro în România și peste 185 milioane de euro în Bulgaria.

Anterior numirii sale, Mark Davis a fost consilier al vice-președintelui BERD pentru activitate bancară, Alain Pilloux. El s-a alăturat BERD în 2013, ca director pentru operațiunile băncii în Armenia. Pe parcursul mandatului său la Erevan, investițiile băncii în Armenia au crescut considerabil, contribuind la crearea Fondului Armean de Capital Privat și la dezvoltarea pieței de capital locale.

Înainte de a se alătura BERD, Mark Davis a fost Director Executiv la Goldman Sachs in Moscova (2010-2012) și Director Executiv la Morgan Stanley la Londra (2007-2010). Și-a început cariera la Banca Mondială, în Washington, unde a activat în calitate de economist senior, responsabil pentru Moldova, Ucraina și Kazahstan între 1996-2006. Mark Davis are un doctorat în științe economice de la Universitatea Tulane.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
director
romania
bulgaria
mark davis