BERD finanțează cu până la 19 milioane euro achiziția PayPoint România de către Innova

BERD finanțează cu până la 19 milioane euro achiziția PayPoint România de către Innova
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 7 apr 2021

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va finanța cu până la 19 milioane de euro achiziția PayPoint România de către fondul de investiții polonez Innova Capital.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BERD și un creditor local vor împrumuta Innova cu o sumă totală de până la 25 milioane de euro, fonduri destinate finanțării achiziției PayPoint România și, ulterior, sprijinirii inițiativelor companiei de digitalizare a serviciilor sale de plăți pentru consumatori.

BERD va contribui cu un credit de până la 19 milioane de euro, acordat în două tranșe.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

În octombrie, Innova a semnat un acord pentru preluarea operațiunilor din România ale procesatorului britanic de plăți PayPoint, respectiv  PayPoint Services SRL și PayZone SA, în schimbul sumei de 47 milioane de lire sterline (51,7 milioane euro) în numerar.

PayPoint Services și PayZone au fuzionat ulterior, sub umbrela PayPoint Services.

PayPoint România este principalul operator de încasare plăți, încărcare electronica și transfer de bani în puncte comerciale la nivel național, cu o cotă de piață de 24%.

Planurile companiei pentru perioada următoare se vor axa pe digitalizarea serviciilor, inclusiv prin lansarea aplicațiilor mobile pentru consumatori.

Cu sediul la Varșovia, Innova Capital este un fond activ în regiunea Europei Centrale și de Est, având în portofoliu investiții în companii ca Oshee, Neomedic, Voxtel (Orange Moldova), Orange România, Energobit și MobiTEL.

Pe lângă achiziția PayPoint România, fondul a finalizat, anul trecut, preluarea rețelei de magazine Optiplaza, brand românesc pe piață din 2004, la câteva luni după ce a primit avizul Concurenței pentru achiziția rețelei de magazine OPTIblu.

viewscnt
Afla mai multe despre
paypoint romania
berd
innova capital
finantare achizitie paypoint
imprumut berd
payzone