CEC Bank acordă credite ipotecare cu dobândă preferențială pentru salariații spitalelor care luptă cu COVID-19

CEC Bank acordă credite ipotecare cu dobândă preferențială pentru salariații spitalelor care luptă cu COVID-19
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 4 mai 2020

CEC Bank completează oferta de credite destinată salariaților instituțiilor medicale care luptă împotriva COVID-19 cu credite pentru locuințe cu dobândă mai redusă decât cea aferentă împrumuturilor Prima Casă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Oferta se adresează salariaților din spitalele care luptă împotriva COVID-19 (spitale de asistență pentru cei bolnavi și spitale suport), conform Ordinului Ministrului Sănătății 623/2020 cu modificările ulterioare, adică din circa 90 de spitale din țară.

Dobânda la lei este de 4,19% anual (IRCC+ marjă anuală de doar 1,75pp) și comision de administrare de 0,15% anual.

Societe Generale va constitui provizioane de 3,5-5 miliarde de euro în acest an, pentru pierderile provocate de criza coronavirusului CITEȘTE ȘI Societe Generale va constitui provizioane de 3,5-5 miliarde de euro în acest an, pentru pierderile provocate de criza coronavirusului

În cazul ofertei de credite ipotecare destinate salariaților din spitale, la un împrumut de 200.000 lei pe 25 de ani, rata lunară ajunge la 1.102 lei.  Dobânda anuală efectivă (DAE) este de 4,43%, față de 5,75% media pieței la creditele noi pentru locuințe.

Anterior, CEC Bank a lansat o ofertă pentru refinanțarea împrumuturilor de nevoi personale în lei, în condiții foarte avantajoase: dobândă fixă de 5,5% pe an, cea mai mică de pe piață în acest moment, fără alte comisioane, față de o dobândă medie la nivelul sistemului bancar de 10,5% pentru creditele de consum din portofoliu.

Valoarea maximă a creditului poate fi de 2,8 milioane de lei, avansul este de minimum 15%, iar durata de rambursare de până la 35 de ani.

Anterior, CEC a lansat o ofertă de refinanțare a împrumuturilor de consum la o dobândă de 5,5% pe an pentru salariații spitalelor menționate.

CEC Bank are peste 2 milioane de clienți și o rețea națională cu peste 1.000 de sucursale și unități teritoriale și active de 29,3 miliarde lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
cec bank
credite salariati spitale