Conversia creditelor în franci elvețieni va fi discutată din nou luni. Nica: Există consens politic pentru aplicarea cursului istoric

Conversia creditelor în franci elvețieni va fi discutată din nou luni. Nica: Există consens politic pentru aplicarea cursului istoric

Pana la ora 18.15 nu a ocupat nimeni sala si nici nu pare ca o va mai ocupa cineva in această seară, intrând imediat în curățenie și urmând să fie închisă

scris 4 oct 2016

Deputații din Comisiile de specialitate n-au intrat în procedură pe proiectul de lege care vizează conversia creditelor în valută. Politicienii au dezbătut, totuși, pe marginea proiectului și au căzut de acord că vor ca prin lege să fie convertite doar creditele în franci elvețieni, la cursul de la data acordării.

Conversia așteptată de debitori și mult hulită de bănci mai așteaptă cel puțin până luni până să iasă din comisiile de raport, deși astăzi se anunța o zi decisivă. Ciprian Nica (PSD), președintele Comisiei Juridice, i-a invitat pe parlamentari, bancheri și consumatori să nu vorbească mult că nu prea e timp de dezbateri. Motivul? Sala Comisiei Juridice ar fi fost antamată pentru un alt eveniment, după ora 18.00. Până la ora 18.15, însă, nu a ocupat nimeni sala și nici nu pare că o va mai ocupa cineva în această seară, intrând imediat în curățenie și urmând să fie închisă.

Ce a rămas stabilit, cel puțin la nivel declarativ, e că parlamentarii se vor întruni luni pentru a discuta din nou pe marginea proiectului de lege și că se pleacă de la conversia la cursul istoric.

Nica: Suntem toți de acord cu conversia la cursul istoric?

Deputații din Comisiile reunite Juridică și de Finanțe-bănci: DA!

Nica: Bun, dacă am stabilit asta, luni, când ne întâlnim, votăm textele.

Nica i-a invitat și pe bancheri să vină cu amendamente la această conversie la cursul istoric, să le vadă argumentele juridice și economice.

Debitorii cu credite în franci prezenți în sală și deputatul Daniel Zamfir au insistat pentru un vot asupra raportului chiar în această seară, însă au fost refuzați.

Bancherii, care nu au motive să se grăbească să piardă bani, au avertizat că această lege ar aduce probleme României.

viewscnt
Afla mai multe despre
conversie credite
conversie credite chf