Ilie Carabulea cere revocarea membrilor Consiliului de Administrație al Patria Bank și vrea să-i dea în judecată

Ilie Carabulea cere revocarea membrilor Consiliului de Administrație al Patria Bank și vrea să-i dea în judecată
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iul 2018

Ilie Carabulea, care deține 10,8% din Patria Bank, bancă rezultată în urma fuziunii din luna mai 2017 dintre fosta Banca Comercială Carpatica și fosta Patria Bank cere revocarea membrilor consiliului de administrație ai băncii. Subiectul apare pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din 2 august, fiind propunerea lui Ilie Carabulea. Totodată, Carabulea vrea să-i dea în judecată pe administratori pentru ”încălcarea îndatoririlor” față de bancă, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un alt subiect aflat pe ordinea de zi este aprobarea remunerațiilor membrilor noului Consiliu de Administrație al Patria Bank.

De asemenea, în ședința extraordinară din 2 august a adunării acționarilor, Ilie Carabulea cere ”aprobarea formulării acțiunii în răspundere contra administratorilor pentru daune cauzate societății de aceștia prin încălcarea îndatoririlor lor față de societate”.

Pentru aceeași ședință Carabulea a propus și un alt subiect: ”desemnarea persoanei însărcinate să exercite acțiunea în răspundere contra administratorilor în justiție”.

84 de localități din 17 județe sunt afectate de inundații, aproape 600 de persoane au fost evacuate CITEȘTE ȘI 84 de localități din 17 județe sunt afectate de inundații, aproape 600 de persoane au fost evacuate

De asemenea, banca anunța în august 2017 că Ilie Carabulea a dat în judecată Patria Bank, pentru 40,6 milioane de lei.

Ilie Carabulea a solicitat atunci instanței să oblige Patria Bank să îi plătească 40,66 milioane de lei, sumă aferentă acțiunilor răscumpărate de bancă, reiese dintr-un raport al instituției transmis de Patria Bank.

Reprezentanții băncii precizau atunci că plata respectivă nu este încă scadentă.

Patria Bank a raportat pierderi de 19,01 milioane lei în primul trimestru al anului.

Merkel prezintă o serie de propuneri în vederea unei noi înăspriri a controlului migranților în Germania CITEȘTE ȘI Merkel prezintă o serie de propuneri în vederea unei noi înăspriri a controlului migranților în Germania

Venitul total din exploatare de 30,9 milioane lei este în linie cu nivelul bugetat, iar față de aceeași perioadă a anului 2017 venitul net din dobânzi prezintă o ușoară scădere, din cauza unui nivel mai ridicat al veniturilor din ajustările de valoare justă înregistrate în trimestrul I 2017, arată oficialii Patria Bank.

Venitul net din comisioane înregistrează o creștere de 11% (500.000 lei), deși numărul de sucursale a fost redus cu 27 de unități în cursul anului 2017.

Cheltuielile operaționale, în sumă de 40,6 milioane lei, au înregistrat o scădere cu 1,1% față de trimestrul I al anului 2017, ca urmare a procesului de reorganizare a băncii în contextul fuziunii și optimizării rețelei de unități teritoriale.

Patria Bank (simbol bursier PBK) are o capitalizare de 229,39 milioane lei. Acționarul majoritar al băncii este EEAF Financial Services BV din Amsterdam, cu 76,2% din acțiuni, în timp ce Ilie Carabulea deține 10,8% din capital.

viewscnt
Afla mai multe despre
patria bank
banca carpatica
ilie carabulea