Moody’s revizuiește în sus ratingul obligațiunilor ipotecare Alpha Bank România

Moody’s revizuiește în sus ratingul obligațiunilor ipotecare Alpha Bank România
Mihai Baniţă
Mihai Baniţă
scris 9 apr 2021

Agenția internațională de rating Moody's Investor Service a revizuit în creștere cu două trepte, de la Baa2 la A3, ratingul acordat emisiunii de obligațiuni ipotecare de 200 milioane euro lansată de Alpha Bank Romania în 2019.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce urmează să se întâmple pe piața de capital din România, în actualul context de pandemie, va fi anunțat la videoconferința Profit Piața de Capital.forum, organizată cu sprijinul Banca Transilvania, al Bursei de Valori București și Evergent Investments. Detalii pot fi văzute AICI

Ratingul A3 este unul dintre cele mai mari ratinguri acordate de Moody’s pe piața din România, anunță banca cu acționariat grec.

Alpha Bank Romania a fost prima bancă din România care, în 2019, a emis obligațiuni garantate cu ipotecile din portofoliu.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Banca a atras investiții de 200 de milioane de euro – inclusiv instituții internaționale precum Banca Mondială și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare s-au aflat printre cumpărătorii obligațiunilor emise la o dobândă formată din Euribor 6M + 1,5 pp.

Emisiunea este listată la Luxembourg Stock Exchange și la Bursa de Valori București.

viewscnt
Afla mai multe despre
alpha bank
obligatiuni ipotecare