Oficial BCE: Banca va efectua majorări mai mici ale dobânzii cheie în 2023, dacă vor fi necesare

Oficial BCE: Banca va efectua majorări mai mici ale dobânzii cheie în 2023, dacă vor fi necesare
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 nov 2022

Banca Centrală va efectua majorări mai mici ale dobânzii cheie în 2023, dacă va fi nevoie de creșteri suplimentare, a declarat duminică membrul consiliului guvernatorilor Gabriel Makhlouf, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profit.ro va organiza, pe 12 decembrie, conferința Profit Financial.forum - Piețele financiare și provocările noilor crize - Ediția a V-a, la care vor participa cei mai mari jucători din piața financiar-bancară.

Conferința, programată la Grand Hotel Marriott București, va fi organizată cu sprijinul Agista, Alpha Bank, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, NNDKP, UniCredit Bank, Fondul Român de Contragarantare și Philip Morris România, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

BCE a început în iulie să crească dobânzile în cel mai rapid ritm înregistrat vreodată, iar piețele pariază pe o creștere de 0,5-0,75 puncte procentuale la următoarea ședință de politică monetară, din 15 decembrie, scrie News.ro.

EXCLUSIV Dobânzile la datoria publică ajung la un record, ponderea în PIB trece pentru prima dată de pragul de 2% CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dobânzile la datoria publică ajung la un record, ponderea în PIB trece pentru prima dată de pragul de 2%

Makhlouf a spus săptămâna trecută că își păstrează mintea deschisă în privința dimensiunii majorării respective.

În timp ce factorii de decizie politică au fost hotărâți că dobânzile trebuie să crească în continuare pentru a ajuta la încetinirea inflației, minuta ultimei lor întâlniri, publicată joi, a arătat că nu pot fi pe deplin de acord asupra destinației sau ritmului final al majorărilor.

”Când vom începe anul viitor, probabilitatea este că, dacă dobânzile vor crește, ele vor crește într-o măsură mai mică”, a declarat Makhlouf, șeful băncii centrale irlandeze, pentru ziarul irlandez Sunday Independent, într-un interviu.

El a explicată că "va trebui să vedem ce se întâmplă cu economia zonei euro, ca să putem judeca ce mai trebuie să facem. Și în ce ritm trebuie să facem asta... Cred că până în a doua jumătate a anului viitor o vom vedea mai scăzută (inflația)”.

viewscnt
Afla mai multe despre
bce
dobanzi