Profitul Citigroup a scăzut cu 27% în primul trimestru, însă a depășit estimările pieței

Profitul Citigroup a scăzut cu 27% în primul trimestru, însă a depășit estimările pieței

Foto: Wikimedia.commons

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 apr 2016

Profitul Citigroup, a treia mare bancă din SUA în funcție de active, a scăzut cu 27% în primul trimestru raportat la perioada similară a anului trecut, de la 4,77 miliarde dolari la 3,5 miliarde dolari, însă rezultatul a depășit estimările analiștilor, pe fondul reducerii cheltuielilor operaționale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profitul pe acțiune s-a situat la 1,10 dolari, comparativ cu 1,51 dolari în primele trei luni din 2015, scrie Wall Street Journal. Analiștii estimau un rezultat pe acțiune de 1,03 dolari.

Citigroup a înregistrat cea mai mare scădere a profitului dintre băncile majore din SUA care au raportat până acum rezultatele pentru primele trei luni. Profitul JPMorgan, cea mai mare bancă americană, a scăzut cu 6,7%, la 5,52 miliarde dolari, în timp Bank of America, numărul doi în clasament, a consemnat un declin de 13%, până la 2,68 miliarde dolari.

VIDEO PROFIT LIVE Olteanu, BNR: Dacă va fi necesară închiderea ordonată a unei bănci afectate de darea în plată, costurile se vor duce și către contribuabili CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Olteanu, BNR: Dacă va fi necesară închiderea ordonată a unei bănci afectate de darea în plată, costurile se vor duce și către contribuabili

Veniturile Citigroup au însumat 17,56 miliarde dolari în primul trimestru, în coborâre cu 11% față de aceeași perioadă a anului trecut, însă au fost peste estimările pieței, de 17,46 miliarde dolari.

Acțiunile băncii au urcat cu 2,5% pe bursa de la New York în timpul tranzacțiilor dinaintea deschiderii pieței. De la începutul anului, titlurile Citigroup au pierdut 13% din valoare, peste declinul de 8% consemnat de indicele sectorului bancar în același interval.

Veniturile băncii din activitatea de trading au scăzut cu 13% în perioada ianuarie-martie, de la 4,35 miliarde dolari anul trecut la 3,79 miliarde dolari, în timp ce veniturile diviziei de investment banking s-au redus cu 27%, la 875 milioane dolari.

Cheltuielile operaționale au fost mai mici cu 3,3%, însumând 10,52 miliarde dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
citigroup
citi
rezultate
profit