OTP Bank România a luat 25 milioane euro de la BEI pentru creditarea IMM-urilor

OTP Bank România a luat 25 milioane euro de la BEI pentru creditarea IMM-urilor
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 13 apr 2016

Banca Europeană de Investiții (BEI) a acordat OTP Bank România o linie de finanțare în valoare de 25 milioane de euro pentru susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, companiilor medii și a firmelor din sectorul public, se arată într-un comunicat al BEI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Împrumuturile către beneficiarii finali vor fi folosite pentru finanțarea investițiilor și pentru capitalul de lucru, și pot fi acordate pe o perioadă de pȃnă la 10 ani.

"OTP Bank Romȃnia a încheiat un parteneriat cu Banca Europeană de Investiții, în efortul de a susține accesul IMM-urilor, a companiilor medii, precum și a entităților din sectorul public la surse avantajoase de finanțare a investițiilor și a capitalului de lucru", potrivit comunicatului.

OTP Bank România, subsidiară a grupului maghiar OTP, este a 12-a cea mai mare bancă după active, cu o cotă de piață de 2,27%.

Scamatoria tehnocrată care fericește și bugetarii, și Bursa: statul vrea dividende mai mari după ce a scăzut impozitul pe dividende CITEȘTE ȘI Scamatoria tehnocrată care fericește și bugetarii, și Bursa: statul vrea dividende mai mari după ce a scăzut impozitul pe dividende

Profitul băncii s-a dublat anul trecut, la aproape 1,5 miliarde de forinți (4,7 milioane euro), însă rezultatul operațional a scăzut cu peste 38%, de la 31,3 milioane euro la 19,4 milioane euro, ca urmare a creșterii costurilor cu integrarea Millennium Bank, bancă cumpărată de la portughezi în 2014, și integrată complet în OTP anul trecut.

Grupul ungar OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croația, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia și Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienți, prin intermediul unei rețele teritoriale de aproape 1500 de unități, ATM-uri și canale electronice.

viewscnt
Afla mai multe despre
otp bank romania
bei
imprumut
imm-uri