Profitul Goldman Sachs a scăzut cu peste 56% în primele trei luni ale anului, al patrulea declin trimestrial consecutiv

Profitul Goldman Sachs a scăzut cu peste 56% în primele trei luni ale anului, al patrulea declin trimestrial consecutiv
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 19 apr 2016

Banca americană Goldman Sachs a înregistrat un profit net de 1,2 miliarde de dolari în primul trimestru al anului, în coborâre cu 56,3% față de perioada similară a anului anterior, acesta fiind al patrulea trimestru consecutiv în care rezultatele băncii au avut o evoluție negativă, informează CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

“Mediul în care am operat trimestrul acesta a prezentat provocări diverse, care au creat dificultăți pe toate segmentele de business”, a afirmat Lloyd C. Blankfein, CEO-ul Goldman Sachs.

Veniturile băncii au însumat 6,3 miliarde de dolari, în scădere cu peste 40% față de aceeași perioadă a anului trecut, când s-au situat la 10,6 miliarde de dolari. Profitul pe acțiune s-a situat la 2,68 de dolari, comparativ cu 5,94 dolari în primele trei luni ale anului anterior. Profitul a fost ușor peste cele estimat de analiștii contactați de Reuters, care anticipau un rezultat net de 2,45 dolari/acțiune. Pe de altă parte, veniturile au fost sub cele estimate, de 6,7 miliarde de dolari.

Profitul Morgan Stanley a scăzut cu 53% în primul trimestru CITEȘTE ȘI Profitul Morgan Stanley a scăzut cu 53% în primul trimestru

Rezultatele Goldman Sachs au fost afectate, ca și în cazul celorlalte mari bănci americane, de scăderea prețurilor materiilor prime și de incertitudinile privind economia mondială. Declinul foarte pronunțat al rezultatelor financiare, raportat la perioada similară a anului trecut, este influențat și de faptul că primele trei luni din 2015 au reprezentat cel mai bun trimestru al băncii din ultimii cinci ani.

Veniturile din tranzacții ale Goldman Sachs au scăzut cu 37%, la 3,44 miliarde de dolari. Veniturile din tranzacții cu obligațiuni, valută și mărfuri au coborât cu 47%, la 1,66 de miliarde de dolari, reprezentând 26% din veniturile totale (comparativ cu 40% înaintea crizei financiare). Veniturile din tranzacții cu acțiuni au coborât cu au scăzut cu 23%, la 1,78 de miliarde de dolari. Veniturile din activitatea de investment banking au coborât cu 23%, la 1,46 miliarde de dolari.

Morgan Stanley, considerată principala rivală a Goldman Sachs, a raportat luni un profit trimestrial de 1,13 miliarde de dolari, în scădere cu 53% față de primele trei luni din 2015.

Profitul JPMorgan Chase& Co, cea mai mare bancă americană, a scăzut cu 6,7% în primul trimestru, la 5,52 miliarde de dolari, în timp Bank of America, numărul doi în clasament, a consemnat un declin de 13%, la 2,68 miliarde dolari.

Profitul Wells Fargo, a treia mare bancă din SUA în funcție de active, s-a redus cu 5,9%, la 5,46 miliarde de dolari. Citigroup, aflată pe locul patru în clasament, a raportat un profit de 3,5 miliarde de dolari, cu 27% mai mic față de perioada similară a anului trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
goldman sachs
banca investitii
sua
profit
blankfein
petrol