Profitul net consolidat al UniCredit în România a crescut cu 35% anul trecut, la 57 milioane euro

Profitul net consolidat al UniCredit în România a crescut cu 35% anul trecut, la 57 milioane euro
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 9 feb 2016

Profitul net consolidat al grupului bancar italian UniCredit în România a crescut anul trecut cu 35,5%, la 57 de milioane de euro, sprijinit de reducerea creditelor scoase în afara bilanțului, deși veniturile operaționale au fost în scădere, potrivit raportului financiar al grupului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro: Energy Road - Energie la tine acasă. Parteneri: FPPG
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Creditele scoase în afara bilantului s-au situat la 107 milioane de euro anul trecut, în scădere cu peste 19%, de la 133 milioane de euro în 2014.

Profitul operațional brut a fost de 188 de milioane de euro, mai mic cu 1,6% față de anul anterior, dar rezultatul operațional net (care exclude creditele scoase în afara bilanțului) a urcat cu peste 39%, la 81 milioane de euro.

Veniturile operaționale au scăzut cu 2,8%, la 344 milioane de euro, în timp ce cheltuielile operaționale au totalizat 156 milioane de euro, în scădere cu 4,2% față de anul 2014.

Raportul între costuri și venituri a crescut cu 0,6 puncte procentuale, la 45,5%, de la 46,1% în 2014, ceea ce înseamnă că banca a cheltuit mai mult pentru a obține același venit. Pe de altă parte, costul anualizat al riscului a scăzut cu 0,76 puncte procentuale, la 2,25%.

Grupul include banca, două companii de leasing și o instituție financiară nebancară de credit.

UniCredit: Suntem mulțumiți de România și vrem să ne extindem, în special pe partea de portofolii de credite CITEȘTE ȘI UniCredit: Suntem mulțumiți de România și vrem să ne extindem, în special pe partea de portofolii de credite

Anul trecut, grupul italian a preluat participația deținută de Ion Țiriac la filiala locală și a schimbat denumirea băncii din UniCredit Țiriac Bank în UniCredit Bank. Italienii au plătit pentru pachetul de 45% din acțiunile băncii peste 770 milioane de dolari (circa 698 milioane de euro).

Volumul creditelor acordate de UniCredit pe piața din România a crescut anul trecut cu 5,1%, la 4,8 miliarde de euro. Depozitele au avansat cu 11%, la 4,05 miliarde de euro.

UniCredit Țiriac ocupa poziția a cincea în sistemul bancar românesc după valoarea activelor la finele anului 2014, cu o cotă de piață de 7,9%.

La nivelul grupului, UniCredit a înregistrat în 2015 un profit de 1,7 miliarde de euro, în scădere cu 16% față de anul anterior. În Europa Centrală și de Est, grupul italian a realizat anul trecut un profit net de 494 milioane de euro, cu 47,2% mai puțin decât în 2014, în condițiile în care instituția este implicată într-un amplu proces de restructurare.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit
profit
banca
credite
depozite
bilant
rezultate financiare