Teodorovici: Finanțele vor vinde populației și titluri de stat pe 1 an, pe lângă cele pe 2, 3 și 5 ani

Teodorovici: Finanțele vor vinde populației și titluri de stat pe 1 an, pe lângă cele pe 2, 3 și 5 ani
Marius Oncu
Marius Oncu
scris 27 feb 2019

Ministerul Finanțelor va începe de luni o nouă emisiune de titluri de stat pentru populație, noutatea față de cea derulată în luna februarie fiind că investitorii persoane fizice vor avea posibilitatea să cumpere și titluri de stat cu maturitate doar de 1 an. Maturitatea de 1 an se adaugă celorlalte tipuri de titluri de stat oferite de Finanțe populației, cu termene de 2, 3 și 5 ani. Dobânda la titlurile de stat pe 1 an va fi una atractivă, de 3,5%,  a declarat ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Titlurile de stat pe 2 ani au dobândă de 4%, cele pe 3 ani de 4,5%, iar cele pe 5 ani de 5%.

Dobânzile la titlurile de stat sunt mai mari decât cele oferite de bănci, iar veniturile din această sursă, spre deosebire de cele din depozitele bancare, au avantajul că nu sunt impozabile.

Începând cu februarie, Ministerul Finanțelor a trecut la un calendar de emisiuni lunare de titluri de stat pentru populație. Acestea pot fi cumpărate prin Trezoreria statului și prin oficiile Poștei.

Ministerul Finanțelor a anunțat recent că a împrumutat în februarie direct de la populație, prin programul Tezaur, 694,4 milioane de lei. Peste 11.000 de români au cumpărat titluri de stat destinate exclusiv populației, cu maturități de 2, 3 și 5 ani.

Teodorovici: Unele active, cum sunt creditele Prima Casă, cele din finanțări BEI și BERD și titlurile de stat, ar putea fi excluse de la aplicarea taxei din OUG 114 CITEȘTE ȘI Teodorovici: Unele active, cum sunt creditele Prima Casă, cele din finanțări BEI și BERD și titlurile de stat, ar putea fi excluse de la aplicarea taxei din OUG 114

Statul a împrumutat anul trecut direct de la populație peste 2 miliarde de lei, sub obiectivul ambițios de 4 miliarde de lei stabilit la început de 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
tezaur
titluri de stat
titluri de stat pentru populatie
ministerul finantelor
eugen teodorovici