UniCredit Țiriac Bank devine UniCredit Bank, la două luni după plecarea lui Țiriac din acționariat

UniCredit Țiriac Bank devine UniCredit Bank, la două luni după plecarea lui Țiriac din acționariat
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 aug 2015

UniCredit Țiriac Bank și-a schimbat marți denumirea în UniCredit Bank, la două luni după ce grupul italian UniCredit a preluat de la omul de afaceri Ion Țiriac o participație de 45% din acțiunile băncii românești, majorându-și astfel deținerea totală la 95,6%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În următoarele luni procesul de rebranding va continua prin schimbarea identitații vizuale a băncii în contracte și comunicarea comercială cu clienții, partenerii, autoritațile și a semnalisticii în intreaga rețea de unități teritoriale, precum și înlocuirea instrumentelor de plată care poartă vechea denumire", se arată într-un comunicat al băncii.

Potrivit reprezentanților UniCredit Bank, procesul de rebranding nu va afecta operațiunile băncii și nu va presupune costuri suplimentare pentru clienți. Banca a anunțat că va derula și o campanie de comunicare externă în vederea implementării noii denumiri.

În primele șase luni ale anului, UniCredit Bank a înregistrat un profit net de 84,1 milioane lei (19 milioane euro), în scădere cu 7,5% față de perioada similară a anului trecut, în condițiile în care veniturile operaționale ale băncii s-au redus cu 5,3%, la 617,5 milioane lei.

La finele lunii iunie, activele băncii se situau la 27,3 miliarde lei, în scădere cu 4,8% față de decembrie 2014.

Grupul italian UniCredit este prezent în România prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management, UCTAM, Pioneer Asset Management si UniCredit Business Integrated Solutions.

Profitul consolidat al grupului bancar italian UniCredit în România a crescut în primul semestru cu 1,5% la 27,3 milioane euro, de la 26,8 milioane euro în perioada similară a anului trecut, însă rezultatul operațional a scăzut cu 8,2%, de la 97,4 milioane euro la 89,4 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
unicredit tiriac bank
rebranding