Visa vrea să transforme mașinile personale în platforme mobile pentru plăți

Visa vrea să transforme mașinile personale în platforme mobile pentru plăți
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 feb 2016

O nouă aplicație dezvoltată de Visa în parteneriat cu Honda ar putea transforma autovehiculul personal într-o platformă mobilă pentru plăți, cu ajutorul căreia șoferii pot achita costul benzinei direct din mașină. Aplicația, prezentată la târgul Mobile World Congress de la Barcelona, poate fi accesată prin intermediul computerului de bord al mașinii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Momentan doar la stadiul de prototip, aplicația atenționează conducătorii auto când rezervorul mașinii este aproape gol și îi direcționează spre cea mai apropiată benzinărie. Odată ajunși la pompă, aplicația calculează costul carburantului, iar șoferii pot plăti contravaloarea direct din aplicație, fără să fie nevoiți să părăsească autovehiculul, scrie CNBC.  

"Noțiunea transformării autovehiculelor în platforme pentru plăți nu este atât de îndepărtată după cum ar putea părea. Colaborarea cu Honda în vederea testării acestui prototip ne-a adus cu un pas mai aproape de realizarea unui produs comercial, despre care credem că va oferi multiple oportunități jucătorilor din industriile serviciilor de plăți și auto", a spus Jim McCarthy, vicepreședintele executiv pentru inovație și parteneriate strategice în cadrul Visa.

Visa vrea să transforme mașinile personale în platforme mobile pentru plăți

La fel ca în cazul multor alte companii, Visa mizează pe potențiul uriaș reprezentat de “internetul tuturor lucrurilor” (Internet of Things). Potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Gartner, aproximativ 250 milioane de autovehicule vor fi conectate la internet până în 2020, ceea ce înseamnă că oamenii vor efectua mai multe operațiuni prin intermediul computerului de bord decât în prezent, inclusiv plăți electronice.

Aplicația va fi testată inițial în nordul Californiei, pentru o perioadă de trei luni începând cu această primăvară. Totodată, Visa a anunțat că va testa și o aplicație care calculează prețul exact pentru un loc de parcare, în funcție de durata staționării, șoferii putând apoi să finalizeze tranzacția

Visa Inc. este administratorul celei mai mari rețele de plăți din lume. În România, Visa are un portofoliu de 7,4 milioane de carduri, aproximativ jumătate din numărul total de carduri la nivel național.

viewscnt
Afla mai multe despre
visa
honda
aplicatie
platforma plati
internetul tuturor lucrurilor