Bitcoin a atins valoarea record din acest an

Bitcoin a atins valoarea record din acest an
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2023

Bitcoin a depășit valoarea de 40.000 de dolari pentru prima dată în acest an, în timp ce se află pe un val de apreciere datorat entuziasmului generalizat cu privire la reducerile de dobândă din SUA și în timp ce traderii anticipează aprobarea iminentă a fondurilor Bitcoin tranzacționate pe piața bursieră americană, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității - Ediția a IV-a; parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Ether , moneda legată de rețeaua blockchain Ethereum, a atins, de asemenea, luni, maximul ultimului an și jumătate, ajungând la 2.253 de dolari. Atât bitcoin, cât și ether rămân cu mult sub maximele lor record din 2021, care au fost de peste 60.000 de dolari și, respectiv, 4.000 de dolari, arată G4Media.ro.

Ciolacu transmite din SUA: Când vede că românii vor scăpa de vize CITEȘTE ȘI Ciolacu transmite din SUA: Când vede că românii vor scăpa de vize

Cea mai mare criptomonedă din lume, Bitcoin, a ajuns luni la 41.522 de dolari, cel mai ridicat nivel din aprilie 2022, și a părut să se debaraseze de lipsa de apetență care se instalase pe piețele cripto de la prăbușirea FTX și de la alte eșecuri ale companiilor cripto în 2022.

O recuperare de 50% de la jumătatea lunii octombrie a „părut să marcheze o schimbare decisivă de la scăderea din 2022 și de la începutul lui 2023”, a declarat Justin d’Anethan – șeful departamentului de dezvoltare a afacerilor pentru Asia-Pacific la Keyrock, o firmă pentru crearea piețelor activelor digitale. El a spus că dovezile de cumpărare instituțională până în noiembrie au arătat o nouă etapă de interes și că, deși fluctuații viitoare nu sunt de neconceput, minimele atinse în urmă cu un an, în jurul valorii de 16.000 de dolari, „au marcat, probabil, punctul cel mai de jos”.

Investitorul în Bitcoin Microstrategy (MSTR.O) a dezvăluit săptămâna trecută că a cumpărat 593 de milioane de dolari în plus în bitcoin în luna noiembrie.

Între timp, investițiile mai riscante și alte active sensibile la ratele dobânzilor, precum aurul, au înregistrat, de asemenea, creșteri puternice în ultimele săptămâni, piețele mizând pe faptul că Rezerva Federală a SUA a terminat cu majorarea ratelor și va începe să le reducă.

Rapoartele din luna octombrie potrivit cărora Comisia pentru valori mobiliare și burse din SUA nu va face apel la o hotărâre judecătorească care a constatat că agenția a greșit respingând o cerere pentru un fond tranzacționat la bursă au impulsionat, de asemenea, pariurile că o eventuală aprobare este aproape. Un ETF Bitcoin spot ar putea permite investitorilor care până acum erau reticenți să aibă acces la criptomonede prin intermediul pieței bursiere, aducând un nou val de capital în acest sector.

viewscnt
Afla mai multe despre
bitcoin
valoare