Pentagonul anunță că o navă de război americană și mai multe nave comerciale au fost atacate în Marea Roșie

Pentagonul anunță că o navă de război americană și mai multe nave comerciale au fost atacate în Marea Roșie
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2023

O navă de război americană și mai multe nave comerciale au fost atacate duminică în Marea Roșie, a anunțat Pentagonul, ceea ce ar putea marca o escaladare majoră a unei serii de atacuri maritime în Orientul Mijlociu legate de războiul dintre Israel și Hamas, relatează AP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Suntem la curent cu relatările privind atacurile asupra USS Carney și asupra navelor comerciale din Marea Roșie și vom furniza informații pe măsură ce acestea vor fi disponibile", a precizat Pentagonul.

Statele Unite investighează 73.000 de mașini hibride Chevrolet Volt în legătură cu pierderea puterii CITEȘTE ȘI Statele Unite investighează 73.000 de mașini hibride Chevrolet Volt în legătură cu pierderea puterii

Carney este un distrugător din clasa Arleigh Burke, scrie News.ro.

Armata britanică a anunțat anterior că au avut loc un presupus atac cu drone și explozii în Marea Roșie, fără a oferi detalii.

Pentagonul nu a precizat de unde crede că a provenit atacul. Cu toate acestea, rebelii houthi din Yemen, susținuți de Iran, au lansat o serie de atacuri asupra navelor din Marea Roșie, precum și drone și rachete care au vizat Israelul.

Un oficial american, care a vorbit sub protecția anonimatului, a declarat că atacul a început în jurul orei 10.00 în Sanaa, Yemen, și a durat până la cinci ore. Un alt oficial american, care a vorbit tot sub acoperirea anonimatului, a declarat că nava de război a interceptat cel puțin o dronă în timpul atacului.

viewscnt
Afla mai multe despre
navă de război
sua
marea rosie