Bursa de Valori București face încă un pas spre fuziunea cu Sibex, prin încheierea unui acord de coordonare

Bursa de Valori București face încă un pas spre fuziunea cu Sibex, prin încheierea unui acord de coordonare
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2016

Bursa de Valori București (BVB), care operează principala piață bursieră din România, face încă un pas spre fuziunea cu Sibex, prin încheierea unui acord de coordonare, care va permite evaluarea companiilor listate, după ce conducerea a primit mandat de la acționari în luna aprilie să transmită invitații către companii de consultanță în vederea realizării unei evaluări a busei sibiene, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de operatorul bursier.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acest acord va permite în perioada următoare realizarea unor pași concreți spre un posibil proces de fuziune între cele două companii, cum ar fi procesul de evaluare a companiilor, scrie News.ro.

”Echipe de experți din partea ambelor companii au fost dedicate acestui proiect în scopul stabilirii principiilor și condițiilor de colaborare între părți pentru a crea premisele realizării potențialei fuziuni”, se arată în comunicat.

Invitațiile transmise în aprilie către consultanți vizează oferte pentru un studiu de due diligence al Sibex și, "eventual, pentru evaluarea care poate constitui un element indispensabil al unei fuziuni prin absorbție, ce poate fi avută în vedere în viitor".

Bursa de Valori București este cotată pe piața pe care o administrează și are o valoare de piață de 168,8 milioane lei (37,2 milioane euro), la ultimul preț de închidere, de 22 lei.

Bursa din București are un acționariat divers. Potrivit ultimelor date disponibile, SIF Transilvania (SIF3) are cea mai mare deținere, de circa 8,6% din capital, fondurile de pensii private ale NN au o o participație de 7,8%, iar BERD deține circa 5% din capital.

La începutul lunii aprilie, SIF Transilvania a cerut completarea ordinii de zi a adunării generale a acționarilor din 26 aprile cu acordarea unui mandat consiliului de administrație al BVB pentru a efectua demersurile necesare privind întocmirea proiectului de fuziune prin absorbție dintre BVB și Sibex, propuerea fiind acceptată.

Societatea de investiții a propus și un termen de patru luni pentru finalizarea fuziunii.

Președintele Iohannis a încasat peste 82.000 de lei anul trecut din vânzarea cărților sale CITEȘTE ȘI Președintele Iohannis a încasat peste 82.000 de lei anul trecut din vânzarea cărților sale

Bursa de la Sibiu administrează o piață reglementată de derivate, principala atracție pentru BVB, care nu are o astfel de piață. Anul trecut, piața de derivate a Sibex a înregistrat tranzacții de circa 201 milioane lei.

Sibex a înregistrat o scădere dramatică a activității în ultimii ani, în special după fuga din țară a fostului șef al pieței din Sibiu, Cristian Sima, în 2012.

Până acum au avut loc mai multe tentative de fuziune a celor două piețe de capital, din București și Sibiu, cele mai importante în 2006 și în 2011, care nu s-au finalizat.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa de valori
sibex