Bursele europene scad după reuniunea G20

Bursele europene scad după reuniunea G20
scris 20 mar 2017
Acțiunile europene au început săptămâna în scădere, după ce reuniunea G20, din weekend, a alimentat îngrijorările legate de comerțul global, discuțiile de la întâlnire fiind dominate de politica protecționistă a administrației americane Trump. 

Declarația comună prezentată la finele reuniunii miniștrilor de Finanțe și guvernatorilor băncilor centrale din cela mai puternice 20 de state nu a inclus promisiunea “tradițională” de susținere a comerțului internațional liber, schimbare generată de atitudinea protecționistă a administraíei Trump. Eșecul de a ajunge la un acord în vederea rezistenței față de protecționism riscă să afecteze economiile orientate spre export, cum este cea a Germaniei, unde a avut loc reuniunea. 

Indicele pan-european Stoxx Europe 600 a pierdut aproape 0,2%. Bursa de la Paris a coborât cu peste 0,3%, similar cu cea de la Frankfurt. Totuși, indicele FTSE, al bursei londoneze, a urcat ușor, pe fondul deprecierii monedei britanice.

Lira sterlină a pierdut 0,4% față de moneda americană, tranzacționându-se pentru 1,235 de dolari după anunțul că premierul britanic Theresa May va declanșa procedura de ieșire a Marii Britanii din UE pe 29 martie. Negociatorii vor avea la dispoziție doi ani, începând cu miercurea viitoare, pentru a ajunge la un acord privind relațiile viitoare dintre Londra și Bruxelles.

Bursa te duce la lei. Adevărați CITEȘTE ȘI Bursa te duce la lei. Adevărați

Acțiunile Deutsche Bank au pierdut peste 3% astăzi după ce cea mai mare bancă din Germania a anunțat că vrea să atragă 8 miliarde de euro prin vânzarea de acțiuni cu un discount de 35% față de închiderea de vineri, în cadrul unui plan de consolidare a situației financiare și de stimulare a creșterii.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
burse
actiuni
g20
deutsche bank
may
lira
trump