CONFIRMARE BERD a investit 4,5 milioane de euro în obligațiuni emise de Autonom, cea mai mare firmă de închirieri de mașini și leasing operațional pe plan local

CONFIRMARE BERD a investit 4,5 milioane de euro în obligațiuni emise de Autonom, cea mai mare firmă de închirieri de mașini și leasing operațional pe plan local
scris 8 nov 2019

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a anunțat că a investit 4,5 milioane de euro în obligațiunile Autonom, confirmând informațiile anunțate anterior de Profit.ro, potrivit cărora instituția este unul dintre potențialii cumpărători ai titlurilor de împrumut emise de compania de închirieri auto și leasing operațional.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Investiția BERD reprezintă 22,5% din totalul obligațiunilor vândute de compania românească.

Profit.ro a anunțat anterior că o companie din cadrul Grupului Autonom din Piatra-Neamț a vândut obligațiuni cu maturitate în anul 2024 în valoare de 95,21 milioane lei (20,00 milioane euro), operațiunea fiind deja procesată în sistemul operatorului de piață BVB. 

Autonom, cea mai mare firmă de închirieri de mașini și leasing operațional pe plan local, va folosi fondurile obținute pe extinderea activității și a flotei auto.

Grupul Autonom, controlat de frații  Marius și Dan Ștefan, furnizează servicii de închirieri mașini și de leasing operațional, are 44 de centre de închirieri în 33 de orașe ale țării și un parc auto cu peste 9.000 de autoturisme noi. Cea mai importantă firmă din grup este Autonom Services, care în 2018 a raportat un business de 130,2 milioane de lei și care este și emitentul obligațiunilor care ar urma să fie disponibile la tranzacționare pe bursa românească.

Indicele ROBOR la 3 luni a crescut CITEȘTE ȘI Indicele ROBOR la 3 luni a crescut

În iunie anul trecut, Autonom Services SA a achiziționat BT Operational Leasing, subsidiara de leasing operațional a Băncii Transilvania. 

Tot anul trecut, BERD a împrumutat compania cu 5 milioane de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
berd
obligatiuni autonom
rent a car
firma inchirieri auto
autonom
finantare berd
obligatiuni bvb